Soutěž KANTÝNA ROKU 2024 opět ocení výjimečné koncepty v zaměstnaneckém stravování

Právě odstartoval 3. ročník soutěže Kantýna roku, do které mohou zájemci poslat své nominace do 10. dubna. V květnu budou vyhlášeni regionální vítězové v jednotlivých krajích. Celostátní finále se uskuteční na listopadovém Výročním setkání Klubu zaměstnavatelů v Praze, kde budou uděleny tituly Národní vítěz v kategoriích Kantýna roku do 200 porcí, Kantýna roku do 1000 porcí a Kantýna roku nad 1000 porcí.

Partner soutěže

Generálním partnerem soutěže je společnost AG FOODS, přední dodavatel nápojů a trvanlivých potravin, který více jak 30 let vyrábí, nakupuje a distribuuje kvalitní produkty z těch nejlepších surovin.

„S potěšením sledujeme, jak se rozvíjí 3. ročník soutěže Kantýna roku. Pro nás, jako generálního partnera, je velkou radostí, jak se zvyšuje kvalita stravování, včetně té pro zaměstnance. Už od 90. let působíme v oblasti školního a zaměstnaneckého stravování a řadu let se věnujeme kávovým řešením pro kanceláře. Dobře víme, že spokojený zaměstnanec je i motivovaný zaměstnanec. S nadšením očekáváme možnost navštívit kantýny a seznámit se s výsledky soutěže,“ říká Jiří Jízdný Jr., marketingový ředitel společnosti AG FOODS.

Klub zaměstnavatelů management a.s.

Spoluorganizátorem soutěže je Klub zaměstnavatelů management a.s. „Po dvou úvodních ročnících a úspěšném zavedení nové značky Kantýna roku, kterou vzal trh provozovatelů firemního stravování velmi vážně, se v letošním třetím roce chceme spolu s generálním partnerem AG FOODS zaměřit také na podporu oboru jako takového. Z tohoto důvodu se aktivně zapojíme do činnosti Sdružení pro zaměstnanecké stravování – PROZAMS,“ říká Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů a dodává „Máme za cíl angažovat do jeho fungování všechny hlavní hráče. Hlavní agendou je správné nastavení legislativního prostředí, inovace, udržitelnost, ale také třeba výchova nových talentů pro gastronomii ve spolupráci s odborným školstvím. Postupně stále více respektované ocenění Kantýna roku bude pro tuto iniciativu velmi účinným nástrojem a spojující platformou.“

Celorepubliková soutěž vyhodnocuje podniky v oblasti zaměstnaneckého stravování a zaměstnavatele, kteří aktivně podporují poskytování vhodné a pravidelné stravy jako klíčovou součást vytváření zdravého pracovního prostředí.

Termíny regionálních kol:

Praha a Středočeský kraj, 13. 5. od 15 h Praha

Ústecký a Liberecký kraj, 15. 5. od 14 h Kostelec nad Ohří

Jihočeský kraj a Vysočina, 16. 5. od 14 h Chotoviny

Zlínský a Jihomoravský kraj, 21. 5. od 14 h Modrá u Velehradu

Olomoucký a Moravskoslezský kraj, 20. 5. od 14 h Dolany u Olomouce

Karlovarský a Plzeňský kraj, 27. 5. od 14 h Karlovy Vary

Pardubický a Královéhradecký kraj, 30. 5. od 14 h Pardubice