Přívětivý úřad obcí III. typu 2019


Ministerstvo vnitra spouští čtvrtý ročník motivační soutěže Přívětivý úřad v kategorii obcí s rozšířenou působností. Soutěž hodnotí kvalitu služeb městských úřadů poskytovaných občanům. Opět se koná v rámci krajů i celorepublikově. 

Pro vítěze jsou připraveny tradiční trofeje znázorňující razítka a samolepky s logem soutěže, které si představitelé vítězných úřadů mohou vylepit na vstupní dveře do budovy úřadu a dát tak občanům najevo, že právě jejich úřad byl Ministerstvem vnitra oceněn jako přívětivý a tedy kvalitní.  Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v polovině května 2019.
Způsob přihlášení

Na začátku února 2019 byl obcím s rozšířenou působností rozeslán elektronický on-line dotazník k soutěži. Obce můžou tento dotazník vyplňovat a elektronicky odeslat odboru strategického rozvoje a koordinace veřejné správy Ministerstva vnitra v průběhu února 2019.

Ke stažení:

O soutěži

Přívětivý úřad je soutěží mapující stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Cílem soutěže je ocenit snahu představitelů obcí/měst a obecních / městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu. V prvním ročníku v roce 2016 se do soutěže v kategorii obcí III. typu přihlásilo 190 měst (a městských částí Prahy). Od té doby je oblíbenou soutěží, které se každý rok účastní nejméně dvě třetiny obcí.

STRÁNKY SOUTĚŽE