Přírodní park Kaunergrat

Přírodní park Kaunergrat se rozprostírá od vrchní části údolí Inntal až k Oetztálským Alpám a zahrnuje při tom údolí Pitztal, Kaunertal a také části údolí Inntal.

Teprve v roce 2003 byla tato oblast vyhlášena oficiálně přírodním parkem a 2011 zvolena dokonce přírodním parkem roku. Objevte nespočetné druhy zvířat a rostlin v přírodním parku Kaunergrat a užijte si nádherné krajiny při putování po jedné z mnoha stezek, které vedou regionem přírodního parku Kaunergrat.



Booking.com

Co je důležité vědět

 

    Přírodní park Kaunergrat zahrnuje všechny výškové stupně Alp – od suchotravin ve výšce 750 m n.m. až po markantní třítisícovky Oetztálských Alp.

    Park vykazuje nejvyšší podíl původně zachované přírody Tyrolska: např. tady najdete 1.200 kozorožců a 1.100 druhů motýlů.

    V roce 2007 byl otevřen u vchodu do přírodního parku Kaunergrat – Gachen Blick – první dům přírodního parku Tyrolska. Dům je velkou atrakcí pro turisty a fascinuje návštěvníky mimo jiné multimediální výstavou „3000 m VERTIKAL“.

    Na naučných tématických stezkách v přírodním parku Kaunergrat se dozvíte zajímavosti o ledovcích, rašeliništích či divoké zvěři. 50 obhospodařovaných chatek se při vašem putování postará o výbornou stravu.

    84 třítisícovek zláká především zkušené horolezce a milovníky hor. Wildspitze, druhá nejvyšší hora Rakouska, je se svými 3.768 metry nejvyšší hora přírodního parku.