Praha 8 zachraňuje pokračování oblíbeného festivalu Karlínské filmové léto

Festival Karlínské filmové léto opustil stávající prostory Českého rozhlasu, kde se dosud konal (budova Karlínského rozhlasu). MČ Praha 8 se rozhodla, že tuto tradiční kulturní akci celopražského významu, která má za sebou již 15 úspěšných ročníků, zachrání. Spolu se spolkem Iniciativa pro Invalidovnu podniká veškeré potřebné kroky nutné k přesunu filmového léta na nádvoří historické budovy Invalidovny, která je pro tuto událost více než vhodná.

Pomoc Prahy 8 je nejen finanční, ale i materiální – zapůjčuje mobiliář a pomůže letnímu kinu také s propagací. Spolu se společností Kristián (pořadatel KFL) chystá během léta minimálně 35 filmových představení. Výše vstupného, stejně jako v minulosti, nepřesáhne sto korun. První promítání bude 16. července 2019.
„Dovolte mi poděkovat provozovateli budovy, Národnímu památkovému ústavu, který nám maximálně vychází vstříc a Iniciativě pro Invalidovnu za nezměrné úsilí a práci při přípravě akce. Věřím, že i díky jejich pomoci se nám nejen podaří tuto akci zachránit pro budoucnost, ale též vytvořit díky geniu loci budovy neobvyklé prostředí pro promítání.“ říká radní MČ Praha 8 pro kulturu pan Michal Švarc.