Piloti Formule E se připojí k úklidu pláže v Jakartě před Světovým dnem životního prostředí

  • Piloti, týmy, partneři a zaměstnanci Formule E spojí své síly při úklidu pláže před 2023 GulaVit Jakarta E-Prix u příležitosti Světového dne životního prostředí
  • Více než 120 odpadkových pytlů plastu a odpadků z oceánu sesbíralo z pláže vedle trati více než 300 dobrovolníků Formule E
  • Světový den životního prostředí 2023 upozorňuje na globální důsledky znečištění plasty a opatření ke zvýšení recyklace
  • Každý rok skončí v oceánu více než 14 milionů tun plastu

Čištění pláží poblíž okruhu Jakarta E-Prix

Jezdci, týmy, partneři a zaměstnanci ABB FIA Mistrovství světa Formule E se tento víkend sešli, aby vyčistili plast a odpad z pláže vedle mezinárodního okruhu Jakarta E-Prix před závodem GulaVit Jakarta E-Prix o tomto víkendu, aby podpořili Světový den životního prostředí.

Více než 300 dobrovolníků ze závodních týmů včetně ABT Cupra Formula E Team, Avalanche Andretti Formula E, Maserati MSG Racing, NIO 333 Racing Formula E Team a Mahindra Racing, spolu s partnery ze SABIC, Saudia a Bosch, se připojilo k zaměstnancům Formule E, aby pracovali  na pláži Pantai v letovisku Ancol, kde se tento víkend odehrají 10. a 11. závod.

Čištění pláží zaměřené na znečištění plasty, mořský odpad a další odpad podporuje kampaň Světového dne životního prostředí 2023 #BeatPlasticPollution, která vyzývá ke globálním řešením pro boj proti znečištění plasty a zlepšení cirkulace.

Světový den životního prostředí 2023

Světový den životního prostředí 2023 si klade za cíl připomenout lidem vážné důsledky znečištění plasty a zároveň vyzvat spotřebitele, podniky a vlády, aby posoudili své vlastní kroky a podnikli ambicióznější kroky ke snížení znečištění, které vytvářejí. Tento rok se zaměřujeme na to, jak mohou organizace a úřady urychlit postup při nakládání s plastovým odpadem a jeho likvidaci.

Julia Pallé, ředitelka pro udržitelnost, Formule E:

„Znečištění plasty je rostoucí problém, který postihuje každého na celém světě a zejména v Indonésii. Na každém závodě jsme odhodláni zapojit místní komunity a zanechat jim lepší místo, takže v souladu s oslavou Světového dne životního prostředí 5. června jsme se spojili  s komunitou, abychom vyčistili místní oblast od plastového odpadu a zajistili, že bude udržitelně obhospodařován a nevrátí se na skládku.“

120 odpadkových pytlů získaných z čištění bude zpracováno Waste4Change – indonéskou službou nakládání s odpady – která pomáhá organizacím převést jejich ekosystémy na recyklované hospodářství. Waste4Change je oficiálním partnerem pro odpadové hospodářství 2023 Gulavit Jakarta E-Prix.

Aby se dále snížilo množství odpadu produkovaného při závodech Formule E, bude o tomto víkendu 30 Recycling Rangers napříč Allianz Fan Village, kteří budou shromažďovat a spravovat plastový odpad pro recyklaci, kromě šesti na míru vyrobených stanic určených k recyklaci.

 

Zdroj: ABB Fia Formula E

Foto: Formula E