Oslavy 125 let tratě Číčenice – Týn nad Vltavou

Pojeďte v sobotu 10. června 2023 oslavit výročí 125 let tratě Číčenice — Týn nad Vltavou. K této příležitosti budou vypraveny zvláštní vlaky s parní lokomotivou Kafemlejnek, ikonickým retro motoráčkem Orchestrion, motorovým vozem Hydra nebo motorovým vozem Stadler RS1. Na nádraží v Týně nad Vltavou bude připravena výstava lokomotiv s možností prohlídky, Legiovlak a bohatý doprovodný program nejen pro děti.

125 let tratě Číčenice — Týn nad Vltavou

Parní vlak České Budějovice – Vodňany – Číčenice – Temelín – Týn nad Vltavou

Při příležitosti oslav výročí tratě bude z Českých Budějovic přes Vodňany, Číčenice a Temelín do Týna nad Vltavou vypravena souprava s parní lokomotivou Kafemlejnek. Ta pak bude v průběhu celého dne obsluhovat úsek Temelín – Týn nad Vltavou s návazností na přípojné vlaky s retro motorovými vozy.

Motorový vůz M 292.1021 zvaný Hydra

Svézt se můžete motorovým vozem M 292.1021 zvaný Hydra, který byl vypravován v čele slavného rychlíku Vindobona, později také na vnitrostátních linkách. Tentokrát pojede jako protokolární rychlík na trase Praha – Tábor – Písek – Číčenice – Týn nad Vltavou a zpět nebo jako vložené osobní vlaky na trase Týn nad Vltavou – Vodňany a zpět.

Rychlík z/do Prahy však bude povinně místenkový, místenky lze zakoupit na e-shopu spolku Vltavotýnská lokálka.

Retrobus Karosa ŠD 11

V Týně nad Vltavou se zájemci mohou zdarma svézt speciálním retrobusem Karosa ŠD 11 Evropabus, který bude jezdit v okružní trase železniční stanice – autobusové nádraží – Hlinecké sídliště – Jiráskova ulice – Sokolovna – Poliklinika – Dewetterova – Náměstí – Orlická – železniční stanice.

Motorový vůz M 152.0100  zvaný Orchestrion

K projížďce po týnské trati lze využít i motorový vůz M 152.0100 (Orchestrion) nebo také moderní motorový vůz Stadler RS1 a speciálních fotovlaků.

Doprovodný program v Týně nad Vltavou

Na nádraží v Týně nad Vltavou bude připraven pestrý doprovodný program a soutěže pro děti. Pro malé návštěvníky bude k dispozici obří omalovánka, fotokoutek, balonky a mnoho dalšího.

Malí i velcí železniční nadšenci si budou moci prohlédnout vystavenou lokomotivu řady 742.7 a kromě dalších exponátů i lokomotivu řady 708, kterou poskytne společnost ČD Cargo.

Ve vlacích platí tarif spolku Vltavotýnská lokálka a jízdenky mohou cestující zakoupit v předprodeji na e-shopu spolku (jizdenky.vltavotynskalokalka.cz) nebo v den konání akce přímo ve vlacích a v pokladně v Týně nad Vltavou.

Plakát pořadatele

125 let tratě Čičenice – Týn nad Vltavou

Jízdní řády vlaků

Jízdní řády vlaků a další informace jsou uvedeny na webových stránkách vltavotynskalokalka.cz

 

Sledujte aktuální informace na stránkách pořadatele, v případě omezení v souvislosti s rizikem požáru v daném kraji může být jízda parního vlaku zrušena