MS silničních motocyklů letos přináší rekordních 21 závodních víkendů!

Milovníky motosportu jistě potěšila skutečnost, že v sezóně 2022 je zařazeno hned 21 závodních víkendů, napříč všemi kategoriemi včetně čtvrtého ročníku MotoE. Ačkoli je tato závodní sezóna již v plném proudu stále se můžete na řadu závodů ještě těšit. A ti nejodvážnější z vás si dokonce na tyto závody mohou třeba i vsadit, ať si užijí ještě větší dávku nefalšovaného adrenalinu. Pojďte se podívat, na co všechno se můžete v letošním seriálu MotoGP těšit.

MotoGP můžete sledovat nejen na televizních obrazovkách

Jednotlivé závody, motoristického seriálu MotoGP dnes nemusíte sledovat jen na prémiových sportovních kanálech, ale i v online prostředí. Přímé přenosy vám totiž přináší i řada sázkových kanceláří, které umožňují i tzv. live sázky. Řada z nich vám pak nabízíme i velmi zajímavé bonusy, abyste si mohli vyzkoušet tuto zábavu s minimálními riziky. Vyzkoušet si můžete třeba Tipsport sázky, a to jak v tradičním, tak i live rozhraní.

Letošní již 74. ročník této oblíbené sportovní disciplíny, tradičně zahrnuje třídy Moto3, Moto2 a MotoGP, počtvrté se pojede také světový pohár elektromotocyklů MotoE, a to o vybraných závodních víkendech.

Letošní sezóna přináší řadu návratů i další zajímavosti

Seriál MotoGP v letošních roce odstartoval již 6. března v Kataru, což je nejdříve od roku 1964. Běžně totiž první závod startuje až ke konci března, vloni se tak třeba stalo až 28. března. Letošní MotoGP by mělo být ukončeno tradičně ve Valencii, a to 6. listopadu. Předešlé dva ročníky byly výrazně zasaženy pandemickou situací, která vedla k přesunům i zrušení některých Velkých cen. Lokality, které nahradily zrušené závody z MotoGP opět vypadly.

Další zajímavostí jistě je, že se do soutěže po 25 letech vrací Velká cena Indonésie. Stát se tak mělo již loni, avšak z důvodu špatné pandemické situace, se tento comeback přesunul až do letošní sezóny. Velká cena Indonésie se pojede na novém okruhu Mandalika International Street Circuit. Po 40 letech se pak do kalendáře vrátila i Velká cena Finska, s kterým se počítalo nejen pro rok 2021, ale i rok 2020, v obou případech byl však závod kvůli nepříznivé pandemické situaci zrušen. Velká Finska by se měla v letošním roce jet 10. července na novém okruhu Kymi Ring.

Brněnský okruh se do šampionátu ani v letošním roce nevrátí, což je velmi smutnou zprávou pro české fanoušky. Bohužel stále nedošlo k dohodě mezi promotérem závodů a českou stranou, protože se jedná o velmi nákladný počin. Budoucnost Velké ceny Brna je tak velmi nejistá. V letošním roce tak na fanoušky motorismu čeká v České republice jen jedna příležitost podívat se na tyto adrenalinem překypující závody, a to ve formě MS superbiků v Mostě.

Celkové vítězství obhajuje Fabio Quartararo v barvách týmu Monster Energy Yamaha MotoGP. Dvaadvacetiletý jezdec, který v loňském ročníku zvítězil hned v pěti závodech, se stal prvním Francouzem, který ovládl mistrovství světa a prvním nešpanělským vítězem ročníku od roku 2011. Triumf v Poháru konstruktérů obhajuje znovu Ducati, které v minulé sezoně ovládlo týmovou soutěž.

titulní ilustrační foto