Město nakoupí speciální vybavení pro odlehčovací službu v Honkově ulici

Město Hradec Králové chystá nákup dalšího vybavení do budovy odlehčovací služby v Honkově ulici. Tentokrát by mělo dojít na elektrická pečovatelská lůžka, speciální matrace, noční stolky a evakuační podložky. Vypsání výběrového řízení schválili radní města.

Na podzim loňského roku byla v Honkově ulici zahájena stavba budovy pro odlehčovací službu. Vzhledem k tomu, že práce zatím pokračují podle stanoveného harmonogramu, může město chystat nákup vybavení. „Pořídíme elektrická pečovatelská lůžka, konkrétně 23 lůžek standardních, čtyři se širší plochou a osm pro imobilní klienty. Dále speciální matrace, noční stolky a také potřebné evakuační podložky sloužící zejména pro rychlé, bezpečné a šetrné přemístění klientů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Vypsání výběrového řízení na vybavení budovy odlehčovací služby schválili radní města. Půjde o druhý nákup takového vybavení do interiéru, v březnu již město vysoutěžilo dodavatele zvedacího systému pro imobilní klienty. „V dalších týdnech chceme ještě vysoutěžit firmu, která zajistí vybavení zbývajících interiérů nábytkem. Půjde o společné prostory, kde se klienti budou stýkat a stravovat, nebo o vybavení zázemí pro personál,“ doplňuje primátor.  
Město má již od února také zajištěného provozovatele odlehčovací služby, kterým bude nová organizace Sociální služby města Hradec Králové. „Správní rada tohoto ústavu již zahájila svoji činnost, například se podílela na zadání pro výběrová řízení na toto speciální vybavení,“ dodává primátor. 
Budovu město plánuje dokončit ještě v tomto roce. Zatím se v Honkově ulici nachází hrubá stavba, dokončena je střecha a osazena jsou téměř všechna okna. V těchto dnech jsou prováděny rozvody vody a kanalizace, následovat budou opravy povrchu a omítky. Odlehčovací služba zahájí v nové budově svůj provoz v příštím roce.