Kráska a zvíře aneb Jak soutěžící MasterChef Česko připraví z nehezkého lákavé

 V nejnovějším dílu populární televizní soutěže MasterChef Česko se soutěžící budou muset tentokrát vypořádat se zajímavými výzvami inspirovanými Kráskou a zvíře. Tento díl, který se zaměřil na nalezení estetické krásy v neobvyklých surovinách a otestoval schopnost pracovat se syrovým masem, nabídl divákům nejen zajímavý pohled do kuchařského umění, ale také zápletku plnou překvapení a napětí.

 

Jednou z hlavních výzev bylo najít estetiku a krásu v surovinách, které na první pohled nemusely působit lákavě.

Některé suroviny nevypadají na první pohled úplně vábně a my se často necháme odradit tím prvním dojmem a my tak nikdy nezjistíme, jak jsou vynikající,“ sdělil porotce Přemek Forejt.

Tato úloha vyžadovala kreativitu a schopnost najít estetiku i v zdánlivě obyčejných surovinách. Soutěžící se tedy museli ponořit do světa zeleniny a připravit veganský pokrm, který okouzlí nejen vkusem, ale také svým vizuálním dojmem.

Viděl jsem tam spoustu krásný zeleniny. To je neskutečný, jak je ta příroda nápaditá, a co dokáže vytvořit,“ sdílí soutěžící Honza své dojmy.

V první výzvě se hodnotí krása připravených pokrmů, porota tedy ochutná a ohodnotí pouze ty, které jsou na první pohled lákavé. Do bezpečí balkonu postoupí pouze jeden ze soutěžících, který následně získá velkou strategickou výhodu. Protože jestliže první výzva byla o kráse, ve druhé, vyřazovací, půjde o zvíře, přesněji o ne často používané části zvířat. Vítěz předchozí výzvy přiřadit jednotlivé kusy masa, ať už celé jehně, telecí hlavu, držky nebo kozí vnitřnosti svým soupeřů, a některým tak pěkně zavaří.

Kdo se dostane do top pětky a kdo se naopak bude muset rozloučit se snem o titulu MasterChefa? Odpovědi na tyto otázky se dozví diváci ve středu 29. listopadu ve 20:20 na TV Nova.

13:02 – Kuba nestíhá a Přemek mu řekne, že letí, i když je v bílé zástěře.