Jako vejce vejci v kuchyni MasterChef. Která dvojice uvaří identický pokrm?

 V předchozím díle rozhodovala štěstěna, tentokrát půjde hlavně o komunikaci. Dvojice kuchařů dostanou za úkol porotcům předložit dva identické pokrmy, na nichž budou muset spolupracovat, aniž by na sebe viděli. Nepůjde pouze o totožnou chuť, ale i stejný styl servírování. Dobrá komunikace bude tedy klíčová. Z osmi zbývajících soutěžící na balkon postoupí šest nejlepších. Poslední dvojice se postaví proti sobě, zatímco budou v reálném čase následovat recept šéfkuchaře Honzy Punčocháře.

 

„V profi gastronomii platí jedno obecné pravidlo. Vždy platí, že klíčem k úspěchu každé kuchyně je dobrá komunikace,“ uvedl první výzvu Radek Kašpárek.

Porotci rozdělili soutěžící do čtyř dvojic. Oba články týmu budou vařit stejný recept a každý jednu porci, ale má to jeden háček – kuchaři na sebe navzájem neuvidí.

Někdo vsadí na jistotu, někdo daný recept bude vařit poprvé v životě.

„Myslím, že nejdůležitější bude sladit se na jednu chuť, a to je velmi složitý, protože každý má tu chuť jinou,“ okomentoval úskalí úkolu Honza Punčochář.

První výzva byla ve znamení komunikace ta druhá bude o schopnosti naslouchat.

Nejméně úspěšná dvojice se proti sobě utká ve vyřazovací výzvě, kde nebude nouze o drama. Jejich úkolem bude v reálném čase následovat recept Honzy Punčocháře na salát s humrem a melounem. Výzva začne jako každá jiná imitace šéfkuchaře v předchozích sériích. Po nejtěžším kroku zabití a naložení humra však porotci přijdou s další komplikací – neprůhlednou zástěnou, aby soutěžící nemohli vaření sledovat.

Jak se s extrémním prověřením komunikace popasuje finálová osmička, jestli v kuchyni zavládne chaos nebo vše půjde jako po másle, zjistí diváci už ve středu 15. listopadu ve 20:20 na TV Nova a už teď na Voyo.