Hráči v šoku z nečekaného promíchání kmenů. Radek je novým Lovcem, Bandurko a Iva míří k Titánům.

Voyo včera uvedlo 16. epizodu show Survivor Česko & Slovensko. Soutěžící tráví na ostrově již 38. dní.U Titánů se policistka Kristina a Tomáš rozhodli tajně prohledat batoh Yenifer, ze kterého vzali bonbóny a lízátko. Yenifer označuje Kristinu jako sobce. Sama následně čelila podezření, že snědla hroznové víno. Souboj o kmenovou imunitu zvládli lépe Lovci. V souboji o individuální imunitu prokázala nejlepší paměť Kristina. Titáni se chtěli zbavit Radka, který se uchýlil k zoufalému pokusu o nalezení skryté imunity. Do duelu k němu vyslala Kristina Martina. Na kmenové radě k překvapení všech zúčastněných Ondřej Novotný oznámil další zvrat ve hře. Radek s Martinem se vyhnuli vyřazovacímu duelu a namísto něho došlo k dalšímu promíchání kmenů. Radek nově zamířil do kmene Lovců, zatímco Bandurko a Iva přešli do kmene Titánů.

 

36.den 

Kristina s Tomášem se shodují na tom, že Márty je dobrák a férový kluk, zatímco Martin je velký hráč taktik. Následně využivají okamžiku, kdy jsou ostatní hráči spolu na pláži, k prohledávání batohů, aby zjistili,zda u sebe někdo nemá symbol skryté imunity. Ve tmě zřejmě ale nepostřehli, že kus od nich leží Yenifer, kterávše slyší. A následně neskrytě projevuje svou naštvanost, že jí někdo prohledával její osobní věci.

Survivor Česko & Slovensko

37.den 

Tomáš a Kristina se nechávají slyšet, že Yenifer prohledávali batoh kvůli tomu, že si sama dopřává více jídla. Přiznávají, že jí z batohu vzali dva bonbóny a lízátko. Domlouvají se, že budou před Yenifer hrát mrtvébrouky. U Lovců Veronika s Bandurkem probírají možnosti, s kým vytvořit alianci do sloučení. Ideálně by ji utvořili s Mikýřem a Pirátem. Nápovědu k symbolu skryté imunity s nimi ale zatím sdílet nechtějí. Pirát a Mikýř s pobavením mluví o Bandurkovi, který podle nich teď cítí terč na zádech a mnohem více se snaží. Mikýř říká, že si v poslední době všímá nespokojenosti Nikoly a Ivy a bojí se, aby se jejich frustrace neobrátila proti němu a Pirátovi. U Titánů se podle Yenifer řeší snědené hrozny, na které měla upozornit Kristina. Yenifer říká, že si Kristina stěžuje na menší porce jídla opakovaně, ale když náhodou má jídla více, tak mlčí. Podle Yenifer je Kristina sobec, nevěří ji a musí si na ni dávat více pozor. Dodává, že než Kristina a Tomáš přišli do kmene Titánů, nikdy se podobné problémy řešit nemusely. Bandurko popisuje atmosféru panující u Lovců. Jana se podle něj sama ustanovila vůdkyní a sama o sobě si myslí, že by kmen bez ní nedokázal fungovat. Pirát slibuje Jackovi, že s ním za přenechání odměny počítá až do sloučení kmenů.

V souboji o kmenovou imunitu vítězí Lovci.

Individuální imunitu v souboji ukořisťuje Kristina. Po návratu do kempu Kristina otevřeně říká, že by do vyřazovacího duelu chtěla nominovat Radka. U Titánů si Iva  stěžuje, že v poslední do obě nedostávají s Nikolou prostor, aby prosadily svůj názor a cítí se být kmenem nedoceněny. Yenifer se u Lovců svěřuje Kristině, že má k dispozici skrytou výhodu, která umožňuje vyslat na kmenovou radu místo nich protější kmen. Následně tuto informaci sdílí i s Tomášem a Mártym. Ve čtveřici se domlouvají, že do vyřazovacího klání vyšlou Radka a Martina.

Survivor Česko & Slovensko

38.den 

Radek v noci na pláži pátral po symbolu skryté imunity. Ráno za ním přišla Kristina a z jeho chování nabyla podezření, že se mu podařilo nalézt symbol skryté imunity. Radek jí ovšem řekl, že nalezl výhodu a co je jejím obsahem se Kristina má již brzy dozvědět, ale prozatím si to nechá pro sebe. Kristina sděluje informaci Tomášovi a zaúkoluje ho, aby zjistil, zda říká pravdu, nebo jen blafuje. U Lovců vede Nikola s Mikýřem rozhovor o skrytých imunitách a spekuluje,kdo by je mohl mít. Z rozhovoru odchází Nikola se zjištěním, že Mikýř nemá potuchy o tom, že má k dispozici dvě pravé poloviny symbolu. Lovci Tomáš a Radek vedou rozhovor o výhodě, kterou měl údajně Radek vykopat během noci na pláži. Radek Tomášovi říká, že má k dispozici výhodu, teď zatím ale nemůže prozradit, o jakou výhodu se jedná. Tomáš si myslí, že si Radek vymýšlí a se svým dojmem se vzápětí svěřuje i Kristině a společně spekulují, jak by Radek s výhodou mohl naložit.

S Mártym následně Tomáš domlouvá postup, kdy bude Márty záměrně předstírat, že je smířený s tím, že půjde do duelu.

U Lovců se Bandurko snaží získat na svou stranu Ivu a domlouvají se na postupu pro případnou další kmenovou radu, kde by na vyloučení nominovali Jacka a k němu Mikýře. Iva Bandurkovi příliš nevěří, ale nechává si u něj otevřená vrátka, aby měla více informací o situaci v kmeni. Veronika se pro změnu snaží získat přízeň Jany taktikou hry na „nevinnou holku“, která má obavy, že je další aspirantkou na vyřazení. U Titánů má Kristina v hlavě zmatek, kvůli informaci od Martina , že Márty k ní není upřímný. Na kmenovou radu tak odchází s rozpaky.

Kmenová rada se nese v duchu komunikace mezi hráči a zda je možné v Survivoru jednat na rovinu.

Podle Tomáše se stává  hra s ubývajícími hráči stává více obtížnou. Titáni hlasováním vybírají do duelu Radka. Kristina jako držitelka imunity k němu  nominuje Martina. Následně ale Ondřej oznamuje, že se hra v tento moment mění. K překvapení všech si místo duelu Radek  s Martinem losují ze sáčku šátky, které určí, ke kterému kmeni budou od tohoto okamžiku patřit. Radek si tahá modrý šátek a zamíří tak do kmene Lovců. Martin zůstává u Titánů. Ondřej dále vyzve Radka s Martinem, aby si z dalšího sáčku každý vylosoval kámen, který prozatím schovají ve svých rukách.

Survivor Česko & Slovensko

Zbylí členové kmenů vstávají a Martin s Radkem odhalují barvu kamenů, které si vylosovali. Martin má černý a Radek bílý.

Nyní budou oba vybírat zcela novou sestavu kmene Lovců a Titánů. Radek s bílým kamenem bude mít první volbu. Radek do nového kmene Lovců volí Jacka, Matin k sobě vybírá Tomáše. Jack následně k sobě přibírá Piráta. Tomáš k Titánům přibírá Kristinu, Pirát po drobném zaváhání volí Mikýře, Kristina vybírá Mártyho, Mikýř volí Janu, Márty vybírá Yenifer, Jana si k sobě bere Nikolu, Yenifer volí Ivu, která tak od Lovců přechází k Titánům, Nikola do kmene přibírá Veroniku, Iva přebírá od Lovců k Titánům Bandurka. Ten říká, že výměnu kvituje, stejně jako Iva. Veronika je z nové situace zaskočená. Radek říká, že mu tato situace otevřela oči a zjistil, kteří hráči nehráli hru férově, proto je rád, že je teď ve kmeni, kde je více srdcařů. Martinovi nemá za zlé, že ho zradil, spíše ho mrzí to, jak se vůči němu zachoval Tomáš s Kristinou.

Survivor Česko & Slovensko