Další objekty v ZUŠ Střezina se změní, město už má projektanta

Rekonstrukce základní umělecké školy Střezina jde zatím podle plánu, ke konci června bylo dokončeno parkoviště a pokračují také práce na první etapě. Nyní město vysoutěžilo projektanta druhé etapy, ve které dojde k úpravě budov s kancelářemi vedení školy, divadelního pavilonu nebo pavilonů klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů. Projektovou dokumentaci by měla vypracovat vysoutěžená společnost B K N spol. za 4,2 milionu korun bez DPH.

Vysoutěženého zhotovitele dnes schválila rada města, v následujících dnech s ním bude podepsána smlouva. „Veškeré připravované stavební úkony v ZUŠ Střezina zatím plynule pokračují a daří se je dobře koordinovat. Koncem června bylo dokončeno parkoviště pro veřejnost, které jsme přednostně vybudovali na žádost vedení školy. Současně s tím pokračují práce na první etapě a teď jsme pomyslně zahájili druhou etapu výběrem zhotovitele projektové dokumentace změn stavby a projektové dokumentace pro zadání a provádění stavby u zbývajících objektů,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Do druhé etapy rekonstrukcí jsou zahrnuté úpravy vstupních objektů s kancelářemi vedení školy a také divadelní pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby. Zároveň bude zhotoveno nové oplocení i vnitřní úpravy areálu včetně doplnění zeleně a nového dopravního značení. „Dále budou předmětem projektové dokumentace i související inženýrské objekty, jako jsou například areálová kanalizace, areálové rozvody silnoproudu a slaboproudu, osvětlení a další,“ pokračuje investiční náměstek primátora Jiří Bláha. Na vypracování změnové projektové dokumentace druhé etapy oprav má zhotovitel půl roku a další půl roku má na vypracování dokumentace k zadání a provádění stavby. 
V ZUŠ Střezina zatím pokračují práce na první etapě oprav, jejímž výsledkem má být nová podoba tanečního pavilonu a výtvarného pavilonu. Zároveň má být odstraněna stávající spojovací chodba, která bude nahrazena chodbou novou. „Na všechny tyto objekty máme již vydané společné povolení pro změnu územního rozhodnutí a změnu stavby před jejím dokončením a současně máme vydaný souhlas s odstraněním kryté chodby, která bude postavena úplně nová. Zhotovitele stavebních prací chceme soutěžit ke konci letošního roku, abychom příští rok na jaře mohli zahájit stavební práce,“ doplňuje náměstek Bláha. 
Zdroj: Hradec Králové