Cesta kolem světa na talíři. Komu se fúze povede a koho pošle domů?

Minule se dvojice kuchařů proti sobě utkaly v souboji o nejlepší street food. Tentokrát spolu však budou zase muset spolupracovat. Tajemné bedýnky odhalí šedesáti minutovou výzvu, ve které bude souhra jednotlivých elementů klíčová. Páry s nejpovedenější kulinářskou fúzí vystoupají na balkón, zbytek se utká ve sladké výzvě šéf cukráře Daniela Combiho.

 

První zadání zní jasně, vytvořit pokrm – spojení dvou tradičních kuchyní z dvou různých zemí, které soutěžící našli pod bedýnkou.

„Fúze je spojování. Sloučení alespoň dvou kuchyní z různých zemí. Stejně jako minule, budete vařit ve dvojicích. Dvojici budete tvořit s tím, koho máte po levici nebo po pravici,“ okomentoval výzvu porotce Přemek Forejt.

K už tak náročnému kulinářskému úkolu ale přibude ještě jeden „zábavný element“.

Fúze je o spojování, tak aby to byla i zábava, tak vás dneska spojíme doslova, šátkama.“ doplnil Přemek Forejt. Porotci si pro finálovou desítku připravili černé šátky. Těmi celou situaci zkomplikují a doslova k sobě jednotlivé dvojice připoutají.

Některé dvojice najedou na společnou vlnu, ale určitě ne všechny.

 

„Cesta kolem světa, která ale začala a skončila tady u nás v nějaké hospodě, kde se dělá rajská,“ nelítostně zhodnotil snahu Adama a Honzy Přemek Forejt. To, že je vaření ve dvou opravdu náročný, se na vlastní kůži přesvědčí i Anička, která se opařila olejem a má popáleniny druhého stupně. „Pokud mi lékaři řeknou, že by bylo fajn, abych v tom nepokračovala, tak na to s prominutím kašlu a jdu bojovat dál,“ komentuje svoje zranění.

Ve vyřazovacím úkolu se opět vrátíme do České republiky. Soutěžící budou muset co nejlépe replikovat dezert nesoucí název „Made in Czech“ šéf cukráře Café Imperial, Daniele Combiho.

Koho cukrářská preciznost dostane do dalšího kola a kdo už si v soutěži nezavaří se dozvíte ve středu 25. října ve 20:20 na TV Nova a už nyní na Voyo.