Cesta kolem světa v 5. soutěžním večeru StarDance

Soutěžní páry předvedli quickstep a rumbu ve speciálním večeru Cesta kolem světa



Pavla Tomicová a Michal Dědík

První prezentovanou zemí bylo Polsko.   Pavla Tomicová a Michal Dědík na tanečním parketu předvedli rumbu na píseň zpěvačky Maryly Rodowicz. Překvapivý byl závěr jejich tance, kdy Pavla udělala na parketu provaz. Ten při hodnocení ocenil Václav Kuneš. Tatiana Drexler očekávala při rumbě více kontrastu a střídání rychlých a pomalých pasáží. Radek Balaš viděl v tanci milostný příběh a Zdeněk Chlopčík doporučil zlepšit techniku, kde by bylo třeba více jistoty a rovnováhy. 

Dalibor Gondík a Alice Stodůlková

Tento taneční pár si pro svoji taneční prezentaci vybral Rusko. A byla to dobrá volba, neboť  Dalibor navodil atmosféru hned v úvodu, kdy perfektní ruštinou lákal na parket  Kaťušu. Vzápětí se rozezněla sovětská válečná píseň o dívce , která čeká na svého mládence, který byl odveden do války. Diváci mohli vidět choreograficky zajímavý quickstep,  do kterého byl velmi dobře zakomponován Kozáček ve skvělém provedení Dalibora Gondíka. Radek Balaš ocenil spojení Kozáčka a quickstepu. Václava Kuneše zaujalo rytmické pojetí tance a ocenil pohyb do prostoru.

Daniela Písařovicová a Michal Mládek

Z Ruska jsme na tanečním parketu docestovali do exotické Číny, kdy ve velmi zajímavé choreografii předvedla Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem milostnou rumbu. Zdeněk Chlopčík ocenil u tohoto  tanečního páru techniku, práci chodidel a kolen. Zmínil, že v tanci  viděl dvě polohy – chladnou čínskou a českou plnou života a energie, která byla pro něho zajímavější. Tatiana Drexler kladně hodnotila výběr hudby a dodala, že Daniela se každý večer zlepšuje a začíná z ní být latinářka.

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Tento taneční  pár nás se svou rumbou přivedl do Řecka. Václav Kuneš označil jejich rumbu jako zatím nejlepší tanec večera. Zdeněk Chlopčík doporučil zlepšit výraz, v tanci mu chyběly emoce, Jiří měl po celou dobu ve tváři stejný výraz. Přesto jsme při bodového hodnocení poroty poprvé v 5. soutěžním večeru mohli vidět známku nejvyšší.

David Svoboda a Veronika Lálová

David s Veronikou si pro svůj quickstep vybrali cikánskou hudbu. Jejich energický, choreograficky zajímavý tanec doprovázela píseň Bubarama. Diváci mohli vidět i pěknou zvedačku, kdy Veronika zakroužila nad Davidovou hlavou.  Václav Kuneš kladně hodnotil perfektně vybraný žánr, styl, práci s prostorem a sólovou část tance, kterou předvedl David.  Davidův sólo tanec ocenila i Tatiana Drexler.



Richard Genzer a Jana Zelenková

Na parketu jsme nejdříve viděli Richarda hrát na bonga. Zemí, kterou pár svou rumbou prezentoval, byla Kuba. Součástí  choreografie byla i pirueta v podání Jany Zelenkové. Tatiana ocenila výběr hudby, kvalitu tance i výraz. Zdeněk Chlopčík tanec vysoce ocenil, neboť tato rumba nepostrádala emoce.

Veronika Arichtěva a Michalem Necpál

Tento specifický cestovatelsko-taneční večer uzavřel pár Veronika Arichtěva a Michal Necpál, kteří diváky svým tancem přenesli až do africké Angoly. Michal přišel na taneční parket s Veronikou v náručí a společně se roztančili v choreografii, která stejně jako předchozí večer, byla originální a zajímavá. Při pádu do prostoru po zádech Veronika projevila důvěru, že ji Michal včas zachytí. Zdeněk Chopčík před hodnocením tanečního páru ocenil nápad manažera Jana Potměšila na speciální taneční večer Cesta kolem světa.  Poté prohlásil rumbu Veroniky a Michala za jejich zatím nejlepší tanec. Radek Balaš ocenil fantastickou a vyváženou choreografii a sdělil Veronice, že tímto tancem dospěla v tanečnici. Také Václav Kuneš vysoko hodnotil choreografii a výkon dvojice byl zatím jejich nejlepším. Bodové hodnocení tohoto páru bylo nejvyšším hodnocením večera.

Moderátorská dvojice přišla s originálním komentářem při očekávání rozhodnutí, který pár soutěž opustí. Nicméně v závěru jsme se dozvěděli, že příště už neuvidíme taneční výkony Richarda Genzera a Jany Zelenkové.

Číslo páru
Taneční pár

VEČER ČÍSLO – 2
VEČER ČÍSLO -3 VEČER ČÍSLO – 4  

VEČER ČÍSLO – 5
 

Součet bodů
Tanec Bodové hodnocení Tanec Bodové hodnocení Tanec
Bodové hodnocení
Tanec
Bodové hodnocení
SD 8
Lenky Nory Návorkové a Jiřího Dvořáka VALČÍK 32
JIVE
38 Slowfox
29
 Rumba 36
135
SD 1
Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou SAMBA 36
TANGO
28
Paso doble
24
Quickstep
28
 116
SD 10 Richard Genzer a Jana Zelenková VALČÍK 26
JIVE
38 Slowfox 30 Rumba
33
127
SD 4 Marek Dědík s Pavlou Tomicovou VALČÍK 25
JIVE
37
Slowfox 25 Rumba
25
112
SD 3
David Svoboda s Veronikou Lálovou. SAMBA 33
TANGO
28
Paso doble
37  Quickstep  36  134
SD 6
Veronika Arichtěva s Michalem Necpálem VALČÍK 27
JIVE
27
Slowfox 27 Rumba
 39 120
SD 2
Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem VALČÍK 27
JIVE
26 Slowfox 26  Rumba 31
 110
SD 5
Adama Mišíka a Kateřiny Krakowkové SAMBA 22
TANGO
28
Paso doble
25     50
SD 9
Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem SAMBA 22
—- —-
22
SD 7
Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem SAMBA 34
TANGO
33
67
Červěně označeno – PÁR UKONČIL SOUTĚŽ