Berlin E-Prix : Třetí pódium pro DS Automobiles a Jean-Erica Vergna

  • Jean-Eric Vergne dojel druhý závod E-Prix Berlína na třetím místě
  • Dvojnásobný šampion Formule E si udržuje třetí místo v šampionátu jezdců, ale zmenšuje svůj náskok na lídra
  • Stoffel Vandoorne také získal cenné body pro DS PENSKE, který je stále čtvrtý v šampionátu týmů

Berlin E-Prix nedělní závod

Jean-Eric Vergne, jedoucí v monopostu DS E-TENSE F23, znovu prokázal, že je jedním z předních mistrů světa ABB FIA Formule E . Třetím místem ve druhém závodě Berlínské E-Prix získal francouzský pilot několik důležitých bodů v šampionátu jezdců. Před druhou částí sezóny ho čeká ještě spousta práce!

Den po svém působivém souboji v 1. závodě ukázal šampion z let 2018 a 2019 své kvality ještě jednou na okruhu Berlín-Tempelhof. JEV se kvalifikoval na skvělém čtvrtém místě na mokré trati a poté vytrvale bojoval o vedení během strategického závodu, který se jel výhradně na suchu. Díky dobrému energetickému managementu celého týmu se nakonec v závěru závodu na 40 kol dostal na třetí stupínek na stupních vítězů.

Pokud jde o šampionát, byla to další vynikající práce: Jean-Eric Vergne nejenže udržel třetí místo v klasifikaci jezdců, ale také snížil ztrátu na lídra seriálu. Po osmi závodech z celkových 16 zaostává pilot DS Automobiles jen o 19 bodů!

Stoffel Vandoorne, který byl předchozí den sražen se soupeřem, byl odhodlaný v neděli bodovat. A ten úkol belgický pilot splnil. Úřadujícímu mistru světa se podařilo z devátého místa na startovním roštu  získat místo a dojet osmý.

Toto spojené úsilí umožnilo DS PENSKE udržet čtvrté místo v šampionátu týmů před cestou do Monaka. Nejslavnější závod v kalendáři se má odehrát v sobotu 6. Května 2023.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance:

„Nejprve bych rád poděkoval všem mechanikům a inženýrům, kteří pracovali dlouho do noci na opravě Stoffelova vozu po incidentu ve včerejším závodě. Bylo to skvělé týmové úsilí, které nám umožnilo dosáhnout dnešního výsledku. Byl to vzrušující závod od začátku do konce, jako vždy ve Formuli E! JEV opět bojoval jako lev a dokázal přivézt svůj DS E-TENSE FE23 do cíle na třetím místě. Pro něj a DS Automobiles to bylo zatím třetí pódium v tomto roce, což JEV umožnilo snížit ztrátu na lídra šampionátu. Stoffel také odjel fantastický závod, když se během extrémně tvrdého střetnutí posunul z devátého na osmé místo. Tento prodloužený víkend závodů uzavíráme s plným vědomím nejen výkonu našeho vozu, ale také talentu našich jezdců a celého týmu v šampionátu, který je stále více konkurenceschopný.

 

Jean-Eric Vergne, šampion Formule E z roku 2018 a 2019:

„Celkově to byl pozitivní víkend! Jak v kvalifikaci, tak v závodě pro nás byla neděle velmi dobrý den. Po správném výběru a s vynikajícím vozem jsme dosáhli pravděpodobně nejlepšího výsledku, jaký byl dnes  možný. Jsem moc rád, že jsem tady na pódiu. Nyní musíme tvrdě pracovat, protože potřebujeme více takových výsledků!“

 

Stoffel Vandoorne, úřadující šampion Formule E:

„Byl to náročný den. Jednak se kvalifikace jela na mokré trati a nebylo snadné udělat správná rozhodnutí s pneumatikami. Přesto jsme se dokázali dostat na rozumné deváté místo na startovním roštu. Pak jsme měli velmi strategický závod, který se dnes jel na suchu, kde se nikomu moc nechtělo jít do vedení. Musel jsem bojovat o něco tvrději než včera, abych byl s autem konkurenceschopný. Soustředil jsem se tedy na to, abych se vyhnul kolizím a dojel do cíle. Nakonec jsem se ještě dokázal posunout a dojet osmý.“

Klíčové údaje od vstupu DS Automobiles do Formule E:

  • 97 závodů
  • 4 mistrovské tituly
  • 16 vítězství

Zdroj a náhledové foto : DS Performance

Fotogalerie: Cysnews

 

 

https://www.cysnews.cz/doprava/elektromobilita/e-prix-berlin-vysledky-nedelniho-zavodu/