Beachvolejbalové mistrovství Evropy 2021 ve Vídni

Letošní mistrovství Evropy v beachvolejbalu uspořádá v polovině srpna rakouská Vídeň. Evropská ženská i mužská elita se na Dunajském ostrově sejde bezprostředně po plánovaném konci Olympijských her v Tokiu.

Beachvolejbalové mistrovství Evropy 2021

Evropský beachvolejbalový šampionát proběhne od 11. do 15. srpna 2021 jen pár desítek kilometrů od českých hranic. Nejlepší výběry starého kontinentu se utkají na Dunajském ostrově ve Vídni, kde se již konalo divácky atraktivní mistrovství světa 2017 i neméně oblíbené turnaje major série. Loňský vídeňský letní turnaj však musel být kvůli epidemiologické situaci zrušen.

Pořadatelství nejbližšího mistrovství Evropy Vídni připadlo jednomyslným hlasováním v prosinci. Z evropské volejbalové federace CEV i rakouského svazu mezitím zaznívají pozitivní ohlasy. Podle prezidenta CEV Aleksandara Boričiće je Vídeň pro první poolympijský turnaj nejlepším možným pořadatelským místem, zástupce Rakouska těší, že Vídeň naváže na evropské šampionáty v Klagenfurtu z let 2013 a 2015. Organizátoři ocenili i podporu rakouské spolkové vlády a města Vídně. Radnice vnímá pořadatelství turnaje jako pozitivní signál po těžkém roce 2020 a dodává, že podobné sportovní akce přispívají propagaci města a pomáhají oživení turismu či místního hospodářství.

Detailní koncept EuroBeachVolley 2021 bude vzhledem k pandemické situaci představen v prvních týdnech letošního roku. Loňský turnaj hostila lotyšská Jūrmala a nejlépe umístěným českým párem byla na čtvrtém místě ženská dvojice Barbora Hermannová / Markéta Nausch Sluková. Tato dvojice již v roce 2018 ovládla jeden z vídeňských major turnajů.

 

Foto: beachmajorseries.com