Zentiva pomáhá v boji proti coronaviru a vyrábí vlastní desinfekci

Přední farmaceutická společnost podpoří Českou republiku v dalším zamezení šíření onemocnění Covid-19 a začala vyrábět vlastní desinfekci Anti-COVID Zentiva.

Anti-COVID Zentiva

Zentiva doručí první šarže přípravku Anti-COVID Zentiva do lékáren v České republice během následujících dní,“ řekla Soňa Porubská, Generální ředitelka Zentiva Česká republika a Slovensko “ Podpoříme naše zdravotnictví, kde to bude potřeba. Jsme přesvědčeni, že s tímto novým přípravkem pomůžeme další ochraně všech občanů,” dodala Soňa Porubská.

Denis Paris, Ředitel pražského výrobního závodu, řekl: “Díky naší vysoké odbornosti můžeme nabídnout více než 80% desinfekci na bázi alkoholu. Tekutá forma přípravku umožňuje použití nejen pro desinfekci rukou, ale i osobních věcí a povrchů, kterým mohou být lidé vystaveni (zábradlí, držadla v hromadné dopravě, kliky dveří atd). Denis dodal: Náš tým v Praze tvrdě pracuje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, aby vyrobil dostatek přípravků pro pacienty v České republice a celé Evropě. Průběžně upravujeme na základě potřeb náš výrobní plán. Rád bych využil této příležitosti a poděkoval celému vývojovému a výrobnímu týmu za jejich neuvěřitelné nasazení a rychlost při dodání tohoto nového přípravku všem, kteří jej potřebují.“

Pavel Šebek, Ředitel vývojového centra, řekl: “Je naší odpovědností pomoci v boji proti tomuto viru, úzce spolupracujeme s Českou vládou. Jelikož v České republice máme zastoupeno jak vývojové centrum, tak výrobu i obchodní jednotku, jsme schopni spojit síly a rychle reagovat na měnící se potřeby.

Anti-COVID Zentiva Foto: Zentiva

 

Vývojové centrum Zentivy v Praze je zaměřeno na vývoj generických přípravků a přípravků s přidanou hodnotou. Podporuje zároveň The PARC, program zaměřený na vzdělávání postgraduálních student a výzkumné centrum, které připravuje budoucí generace farmaceutických vědců a inženýrů.

Výrobní závod v Praze vyrábí vysoce kvalitní a dostupné přípravky, které lidé potřebují každý den, již vice než 90 let. Vyrábí vice než 100 milionů balení ročně.

 

Zdroj a foto : Zentiva