Zpráva ze zasedání Předsednictva ČAS ze dne 20. 2. 2020

Předsednictvo ČAS řídil předseda ČAS Libor Varhaník.

  • Předsednictvo ČAS vzalo na vědomí zřízení panelu technických delegátů ČAS a panelu řídících   pracovníků soutěží ČAS.
  • Předsednictvo ČAS schválilo nominaci závodníků, vedení výpravy a doprovodu na Evropský pohár ve vrzích a hodech Leira (Throwing CUP) 21. – 22. 3. 2020.
  • Předsednictvo ČAS vzalo na vědomí informaci o vyúčtování státních dotací za rok 2019.
  • Předsednictvo ČAS schválilo obsahovou a organizační přípravu jarní schůze výboru ČAS v roce 2020. Předsednictvo ČAS schválilo podání žádosti na MŠMT do investičního programu 133 520. Hlavní směry rozvoje sportovní infrastruktury České republiky 2017-2024 – Podprogram 133D523. Rozvoj materiálně technické základny sportovních svazů pro potřeby reprezentace a talentované mládeže.
  •  Předsednictvo ČAS vzalo na vědomí ukončení atletických oddílů TJ Dlouhoňovice, z.s. (Pardubický KAS), Atletická škola HK, z.s. (Královehradecký KAS), TJ Krnov (Moravskoslezský KAS), Atletický oddíl SVČ Rožnov p.R. (Zlínský KAS) a dále Předsednictvo ČAS schválilo přijetí nových atletických oddílů Tělocvičná jednota Sokol Holice (Pardubický KAS), Running zone z.s.(Jihomoravský KAS), Běžecký klub Náchod (Královehradecký KAS), Atletika Kladno, z.s. (Středočeský KAS) a Předsednictvo ČAS souhlasilo se zřízením atletického kroužku Atletický kroužek Kaplice (Jihočeský KAS).
  •  Předsednictvo ČAS schválilo vyslání Víta Ruse a Jana Fehera na International Festival of Athletics Coaching, který proběhne ve dnech 28. – 29. března 2020 v Loughborough,ve Velké Británii.
  •   Předsednictvo ČAS schválilo vyslání Ivy Machové a Jana Navrátila na European Athletics Starters,VDM and Photo-Finish Judges Course and Evaluation 2020, který proběhne ve dnech 2. – 5. dubna 2020 v Alcobendas, ve Španělsku.
  •  Předsednictvo ČAS schválilo změnu termínu Světového poháru v běhu do vrchu 2020 na 16. srpna 2020.
  • Předsednictvo ČAS schválilo doplnění trenérských informací pro akce Mistrovství Evropy U18 Riety/Itálie 16.-19.7. 2020 a WA Mistrovství světa U20 7.-12.7. 2020 Nairobi/Keňa, kdy se tyto informace doplňují v nominaci závodníků v bodě a) o tuto informaci: ,, o finální přihlášce závodníků rozhoduje absolutní hodnota výkonu dosažená v kvalifikačním období ČAS ´´.
  •  Předsednictvo ČAS vzalo na vědomí informaci k potřebě realizace projektu Inovace informačního systému ČAS a uložilo utvořit projektový tým a předložit záměr projektu.

zdroj informací : ČAS