Submise, vyrovanané zápasy a rychlí zisk titulu, to byl Oktagon 21

OKTAGON nabídl svým fanouškům první turnaj letošní sezony. Karta nabitá dvanácti zápasy přinesla v první polovině zajímavá ukončení. Na vítěznou vlnu se vrátil Michal Konrád, který si hladce poradil s Igorem Lukačevičem. Bitvu dvou mladých středních vah zvládl lépe Branislav Zuzák, který udolal na body Michala Glose. V prvním ženském zápase večera se velmi brzy radovala Tereza Bledá, která nedala polské soupeřce Judytě Rymarzak žádnou šanci a podobně přesný výkon předvedl následně i Matěj Peňáz, který ukončil svého francouzského soupeře Debienna. Velkou bitvu předvedli dva zahraniční borci. Maté Kertész nakonec nejtěsnějším rozdílem 2:1 na body zdolal Christiana Jungwirtha. Předzápasy vyvrcholily vynikajícím výkonem Filipa Macka, který si poradil s Bulharem Enevem a hlasitě si řekl o titulovou šanci v bantamové váze.

Hlavní kartu otevřela svým zápasem Lucia Szabová. Zkušená marocká soupeřka Rizlen Zouak ji v prvním kole zaskočila tvrdými údery, po kterých „Silent Killer“ krvácela. Druhé kolo už ale bylo v režii Szabové. Ta se z dominantní pozice snadno dostala k armbaru a donutila soupeřku odklepat.

Následovaly čtyři těsné zápasy, které skončily až po třech kolech. V nich se radovali Matúš Juráček, Miroslav Štrbák, Lucie Pudilová a Leandro Silva. Jejich soupeři předvedli sympatické výkony, na výhry to ale nestačilo.

Vrcholem večera pak byla titulová bitva dravého mládí proti světovým zkušenostem, skončila ale překvapivě rychle. Slovenská legenda Ivan Buchinger sice inkasoval zezačátku zápasu několik tvrdých úderů, po chvíli ale Ronyho Paradeisera dostal na zem, kde ho po několika vteřinách zpracovávání dokázal ukšrtit, a stal se tak majitelem titulového pásu už třetí organizace.

Dalším turnajem OKTAGONU bude volné pokračování projektu Underground s podtitulem The Last Man Standing, naplánované na 27.února.