Seriál eCUP vyvrcholil mistrovstvím České republiky v e-cyklistice

Čtyřdílní seriál virtuálních cyklistických závodů ŠKODA eCUP 2021, vyvrcholil ve čtvrtek 25. března prvním oficiálním mistrovstvím České republiky v e-cyklistice.   

V rámci finálového kola eCUP proběhlo i první oficiální mistrovství ČR v e-cyklistice. Bitva o trikoty českých šampionů proběhlo ve čtvrtek 25. 3. i jako živý stream na webu Sport.cz. Na startu nechyběla zvučná jména české cyklistiky včetně mnohonásobné medailistky z OH a MS v rychlobruslení Martiny Sáblíkové.

Sáblíkové se v seriálu dařilo, dokázala zvítězit ve třetím kole Škoda eCupu s výjezdem na Tourmalet a dominovala i na v pořadí čtvrtého podniku e-šampionátu ČR, když za sebou nechala mistryni České republiky 2020 v silničním závodě Jarmilu Machačovou a na třetím místě Petru Ševčíkovou.

Finálový závod se jel na virtuální platformě ROUVY na části trasy české jarní klasiky Velká Bíteš – Brno a měřil 39,5 km.

„Na trati byly dvě těžká stoupání a dvě pozvolnější. a závod se jel kolem pětačtyřiceti minut, možná těsně pod,“ řekl Tomáš Konečný, bývalý profesionál a nyní trenér české silniční cyklistické reprezentace.

Mezi muži se prvním virtuálním mistrem ČR stal favorit Daniel Turek, druhý skončil ryzí biker Jan Škarnitzl a třetí Jakub Otruba.

Zdroj: Český svaz cyklistiky

Foto: facebook Martiny Sáblíkové a Team Dukla Praha