Petr Nikodém veze z Německa zlato


Ve čtvrtém závodě Mistrovství Evropy v autokrosu konečně Petr Nikodém přerušil smolnou sérii a z německého Matschenbergu veze nejen vítězství v Divizi Buggy 1600, ale také maximální zisk bodů.

Autokrosová trať v Matschenbergu byla pro Petra Nikodéma až do letošního roku prokletá. Vloni musel například pro technickou závadu odstoupit pár metrů před cílem semifinálové jízdy z prvního místa.

Pohodový závod

Tentokrát vše vycházelo od samého začátku. Nejrychlejší čas v tréninku, první a třetí rozjížďku vyhrál, v druhé dojel druhý, což znamenalo postup do semifinále.Tady nedal soupeřům šanci a zvítězil o dvě a půl sekundy před domácím Marcelem Schröerem a Milanem Vaňkem. Druhé semifinále vyhrál vedoucí muž průběžné klasifikace Kevin Peters.Do první řady finále se tak postavili společně s Petrem Nikodémem ještě Kevin Peters a Marcel Schröer, překvapení závodu, neboť se evropského šampionátu pravidelně nezúčastňuje. Nejlépe odstartoval Nikodém, těsně sledovaný Schröederem. Když se zdálo, že si Nikodém jede pro první letošní vítězství, tak byl závod zastaven kvůli havárii Timo Pählera. V tu dobu už nejel ani Peters. Bohužel chybělo jedno kolo, aby mohly být výsledky uznány a finále se muselo opakovat.

Vítěz Petr Nikodém

Opakované finále

Z první řady, tentokrát už bez Peterse, vyrazil nejlépe Petr Nikodém, těsně sledovaný Schröederem a Vaňkem a v tomto pořadí také jezdci projeli cílem. Vítězstvím a plným počtem bodů se Petr Nikodém posunul v průběžném pořadí na třetí příčku, když má stejný počet bodů jako Němec Wibbeler.
„Nejtěžší na závodech v Německu je projít technickou přejímkou před závodem. Nevím co stále na autě hledají, všechno máme v pořádku. Po technických potížích v předchozích závodech jsem potřeboval získat co nejvíce bodů, a to se podařilo. I když finále nebylo jednoduché. V okamžiku, kdy byl závod přerušen, jsem si říkal, proč Pähler nehavaroval o kolo později. V tu chvíli by byl odjet potřebný počet kol a nemuselo se opakovat. Navíc začala zlobit převodovka a měl jsem hrůzu, jestli nové finále vydrží. Na opravu nebyl čas. Ale vydržela a jsem šťastný, že vezeme maximum bodů a těším se do Nové Paky, řekl v cíli Petr Nikodém.
Úspěch českých barev korunovali v Matschenbergu v divizi Touring Autocross Martin Samohýl a Václav Fejfar na prvním a druhém místě. V divizi Super Buggy byl nejlepší Roman Keřka na šestém místě a v Junior Buggy Jakub Novotný na čtvrtém místě.

Mistrovství Evropy pokračuje o víkendu pátým podnikem ve Štikovské rokli v Nové Pace.

Průběžné pořadí před Novou Pakou:

1.Peters 103
2.Wibbeler 87
3.Nikodém 87
4.Buddelmayer 83
5.Holzleitner 74
7.Vaněk 68

Petr Nikodém chce v Matschenbergu uspět

Caravan Metropol Czech National Team
Petr Nikodém, mistr Evropy 2017, vicemistr Evropy 2016
Mistr ČR 2017, 2016 a 2015

 



Booking.com