Petr Nikodém chce v Matschenbergu uspět


Evropský šampionát v autokrosu čekají nyní dva podniky, první již o tomto víkendu v německém Matschenbergu a o týden později v Nové Pace.

Další závody v sezoně 2018

K německému závodu, který se odehrává jen pár kilometrů od našich hranic, je v Divizi 1600 přihlášeno 33 jezdců včetně kompletní špičky a chybět nebude ani Petr Nikodém. Na loňský závod nemá zrovna dvakrát příjemné vzpomínky, neboť v semifinále vypadl padesát metrů před cílem z prvního místa. A také v předchozích dvou letošních závodech v Lotyšsku a Litvě stávkovala technika.
V Buggy 1600 se do finále dostali oba čeští zástupci Vaněk a Nikodém. Bohužel rozhodující jízda byla ve čtvrtém kole zastavena červenými vlajkami po kolizi Vaňka a Peterse. Milan Vaněk do opakované jízdy nenastoupil a Petr Nikodém byl s poškozeným vozem klasifikován jako devátý.



Booking.com

Závody a problémy

„Smůla nás v Litvě neopustila a už ve druhém měřeném tréninku odešel motor. V rozjížďce jsem se musel proto probojovávat zezadu, ale se smůlou v zádech v podobě nefunkčních brzd. Přesto se mi podařilo třetí rozjížďku vyhrát a vybojovat první řadu do semifinále. Semifinále bylo masakr od začátku do konce… buggyna z půlky rozebraná a k tomu se mi na tři kola zasekl plyn. Když k tomu připočtu nefunkční brzdy, tak ze mě byl docela nebezpečný objekt. Dojel jsem druhý. Ve finále jsem startoval z druhé řady a jako vždy byla po startu ošklivá mela. Když jsem se dostal na třetí místo, přišla tak silná rána, která mě odhodila na svodidla, od kterých jsem se vrátil na trať, avšak už bez přední těhlice. Finále se nakonec opakovalo, ale času na výměnu bylo málo. Po dvou kolech v restartovaném finále se těhlice rozpadla úplně a vypadla poloosa, a aby toho nebylo málo, tak odešel i náš poslední motor. Výsledkem bylo deváté místo s rozebranou buggynou a bez motorů,“ přiblížil atmosféru závodu ve Vilkycii Petr Nikodém a dodává „Po závodě jsme celé auto totálně rozebrali. Neflákáme se a děláme dlouhé směny. Matschenberg mám rozhodně radši, než Litvu. Vloni jsem si to tam fakt užíval. Jedeme se poprat o nejvyšší příčky.“

Mezi přihlášenými nechybí nikdo z favoritů, ani z první desítky průběžného pořadí, a tak na trati dlouhé jen 820 metrů s převýšeném 30 metrů, můžeme očekávat zajímavé souboje. Uspět budou chtít především domácí jezdci Wibbeler, Buddelmeyer, Mandel, Laubach nebo Hanneken.

Průběžné pořadí Buggy 1600
1.Peters 85
2.Wibbeler 79
3.Buddelmeyer 65
5.Nikodém 52
8.Vaněk 44

Caravan Metropol Czech National Team,
Petr Nikodém, mistr Evropy 2017, vicemistr Evropy 2016
Mistr ČR 2017, 2016 a 2015

Petr Nikodém: Bauska je pro nás zakletá

Petr Nikodém: „S výsledkem jsem spokojený“