Oštěpařka Barbora Špotáková se vrátila na atletický ovál v Kolíně úspěšně a splnila limit na Dohá 2019


Oštěpařka Barbora Špotáková hodila v Kolíně na prvních závodech od své druhé mateřské pauzy 63,85 metrů a s přehledem splnila limit pro mistrovství světa v Dauhá.

Po téměř dvouleté pauze se na Kolínském vrhačském čtvrtku skvěle vrátila na scénu světového oštěpu Barbora Špotáková. Hodinu před startem závodu se nad stadiónem Mirka Tučka vyjasnilo nebe a nejlepší česká atletka tohoto století v téměř ideálním počasí předvedla divákům hned v prvním pokusu vynikající výkon 63,85 m!

Slova olympijské vítězky Barbory Špotákové

„Sama jsem takovýhle výkon rozhodně nečekala, mým cílem bylo se v prvním závodě dostat za 60 metrů,“ smála se po závodě majitelka nového nejlepšího českého výkonu tohoto roku, kterým se zařadila na 8. místo aktuálních světových tabulek. Lepší vstup do atypické sezóny, jejíž vrchol – mistrovství světa v Kataru – je na programu až na přelomu září a října, si trojnásobná mistryně světa asi nemohla přát.

„Před závodem jsem se cítila dobře, ale byla jsem trochu nervozní a sama na sebe zvědavá. Jsem ráda, že hned v prvním pokusu jsem dokázala hodit tak daleko a splnila kritérium na světový šampionát. Je to dobrý základ do dalších závodů a jsem ráda, že po mateřské přestávce jsem dokázala hned v prvním závodě ukázat, že dovedu hodit daleko,“ řekla Barbora Špotáková po závodě. „Teď se těším na větší závody, představím se divákům na Diamantové lize v Římě 6. června,“ dodala.

zdroj informace : ASC Dukla a T.J.. Sokol Kolín – atletika