Jak Daniel Samek získal titul „Wunderkind“

Slávie má svůj nový super talent Daniela Samka. Teprve 18 letý hráč zazářil v zápase s baníkem, kdy si už v prvním poločase připsal první gól a 1 asistenci. Jak Daniel Samek získal titul „Wunderkind“?

Wunderkind Daniel Samek

Daniel Samek je mladý hráč, který s fotbalem začínal v Hradci Králové. Je mu 18 let (nar. 19.2.2004) a měří 184 cm. Daniel Samek nejraději hraje levou nohou. Číslo jeho dresu je 13. V létě roku 2018 ve svých 14 letech přestoupil do Slavie, která v něm viděla obrovský talent a předpovídala mu velkou budoucnost. V 17-letech se poprvé mohl podívat do A-týmu, kdy byl postaven v Mol Cupu proti Karlovým Varům. Byl po Michalu Švecovi druhým nejmladším hráčem, který nastoupil do soutěžního duelu za Slávii. I vy si můžete přes https://sazenibonusy.cz/sazkabet-bonusove-kody/ vsadit na zápasy s Danielem Samkem, a na významných sportovních akcích. V lize poprvé nastoupil v Jablonci na konci května. Další jeho zápas byl doma proti Českým Budějovicím a před novou sezónou odjel s A-týmem na soustředění a stal se platným hráčem tohoto kádru. Hned v prvním kole ve Zlíně odehrál prvních 18 minut utkání. Proti Legii nastoupil na 24 minut, kdy podal fantastický výkon.

Trenér Trpišovský nasadil proti Baníku Daniela Samka do základní sestavy. Ten nejprve krásným obloukem přihrál na gól a následně se mu povedlo zvýšit slávistické vedení vstřelením gólu. Při střídání v 74. minutě si vysloužil potlesk od fanoušků ve stoje. V sezóně 2021/22 sbírá s úspěchem góly i asistence. Podzimní část ligy proběhl pro tohoto hráče nadmíru úspěšně. Dnes je z něj druhý nejlepší starší dorostenec na českých trávnících.

Daniel Samek v hledáčku zahraničních serverů

Daniel Samek je hráč využitelný na všeh možných pozicích. Jako žák hrál na postu defenzivního záložníka, v mládežnické reprezentaci a v dorostu byl stoperem a poslední dobou se vrátil na pozici „šestky“. Ačkoliv nepatří mezi nejrychlejší hráče, díky jeho nadhledu, píli a nadání se z něj stal jeden z nejlepších hráčů v ČR.

Potenciálu tohoto super talentovaného mladého slávisty si začínají všímat nejen Češi, ale i zahraniční servery. Prestižní server Goal vydal o Danielu Samkovi rozsáhlý článek. V prestižním magazínu byly vyzdviženy hlavní přednosti tohoto fotbalového super talentu. Zde jej pojmenovali jako Czech Wunderkind, tedy české zázračné dítě.

V reprezentaci Daniel Samek odehrál kromě 10 utkání v kategorii U16 stejný počet zápasů v národním týmu do 15 let. Do A-týmu naskočil po dlouhé koronavirové pauze, kde byl povolán trenérem Davidem Holoubkem, velmi úspěšně. Hráč, který zaujal na domácí i evropské scéně má nakročeno k dalším a dalším úspěchům a je jen otázkou času, kdy jej Slávie prodá do zahraničí za obrovské peníze jako tomu bylo u Tomáše Součka. Podle informací německého serveru Transfermarkt, který odhaduje tržní ceny hráčů, stojí Samek 2,2 miliony euro, stává se tak 17. nejdražším hráčem na světě mezi hráči narozenými v roce 2004.

 

titulní ilustrační foto