GRAND PRIX AUSTRALIA 2022 – Páteční trénink pro tým MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM

Těžký start pro MERCEDES-AMG PETRONAS F1 TEAM v den tréninku v Melbourne

  • Když se F1 vrátila do Austrálie na trať od roku 2019, Lewis dojel FP1 na P7 a George na P12.
  • V pozdější části dne, George zvládl P11 a Lewis P13, když tým experimentoval s tuhostí podlahy a světlou výškou.

GEORGE RUSSELL

Nejsme v pozici, kde bychom chtěli být, před námi je docela dost aut ze středu pole a tempu samozřejmě nejsme vpředu. Dnes večer musíme tvrdě pracovat a pochopit omezení. Vůz se skutečně choval dobře, v deváté zatáčky byl porpoising dost silný, ale myslím, že to je něco, s čím se prozatím musíme vypořádat. Věříme, že způsob, jakým jsme auto nastavili, byl nejrychlejší způsob, jak objet trať, ale možná tomu tak není, takže dnes večer budeme tvrdě pracovat, abychom pochopili více. Řízení je vždy skvělé, zvláště jízda na okruhu jako je tento – je prostě úžasné, když vyskočíte z auta a uvidíte své jméno v horní části časových výkazů!

2022 Australian Grand Prix, Friday – Jiri Krenek

 LEWIS HAMILTON

FP2 byl těžký trénink, zkusili jsme pár změn, ale nezdálo se, že by se auto chtělo zlepšovat. FP1 byl lepší, ale je to jen složité auto, aby fungovalo. Je to frustrující, protože tlačíte a tlačíte, a i když odjedete dobré kolo, podíváte se na časy a jsme o více než sekundu dole. Máme před sebou spoustu práce, abychom mezeru odstranili.

2022 Australian Grand Prix, Friday – Steve Etherington

 ANDREW SHOVLIN

Zjistili jsme, že je těžké zde generovat teplotu pneumatik, takže to je hlavní věc, na které musíme přes noc pracovat. V prvním tréninku jsme byli jasně konkurenceschopnější než v chladnějších podmínkách odpoledního tréninku a data, která vidíme z vozu, podporují fakt, že prostě nejsme dostatečně zahařátí. Pokud to dokážeme zlepšit, je docela možné najít dobrou přilnavost, ale v tuto chvíli jsme v začarovaném kruhu, kdy piloti nemají dostatek sebedůvěry, aby přenesli rychlost v rychlejších zatáčkách, a je to právě ta rychlost. Která vytváří teplotu, kterou zoufale potřebujeme. Takže celkově to není lehký den. Už máme nějaké nápady, jakým směrem se můžeme s nastavením vydat, a přes noc v Brackley uděláme více práce, abychom těmto změnám lépe porozuměli a mohli se posunout vpřed.

2022 Australian Grand Prix, Friday – LAT Images

Zdroj: Mercedes-AMG Petronas Formula One Team