Časový program atletiky pro olympijské hry v Tokiu 2020 byl dnes představen během ceremoniálu v Tokiu

Atletické soutěže na 29. letních olympijských hrách budou zahájeny v pátek 31. července a budou probíhat po dobu deseti dnů. Na závěr 9. srpna s mužským maratónem.

Mezi tím bude soutěž rozdělena na sedmnáct vzrušujících dní na olympijském stadionu v Tokiu.

„Časový program Tokio 2020 se výrazně liší od našich předchozích časový programů olympijských her, ale nabídne drtivé většině fanoušků atletiky, kteří se zúčastní her, možnost rozhodnout o olympijských medailích, přičemž finále je naplánováno na 15 ze 17 dní  na hlavním stadionu řekl  Ředitel soutěže IAAF Paul Hardy řekl.

„ Finále budou dopoledne, jak požaduje Mezinárodní olympijský výbor, aby se zvýšíla sledovanost  atletiky napříč všemi časovými pásmy. Dálkové běhy na stadionu zůstávají ve večerních hodinách, aby se snížilo riziko velmi horkých dní pro naše vytrvalostní sportovce, zatímco silniční události začnou co nejdříve ráno.

„Nový harmonogram zahrnuje také tradiční štafety a historickou změnu smíšených štafet 4 x 400 m, poprvé, co atletika spojila  muže i ženy v jednom závodě na hrách.“



Booking.com

Některé z klíčových funkcí:

  • Devět finále se bude konat v průběhu dopoledních programů – plus doběh  maratonů a všech tří závodnů v chůzi – což umožní většímu publiku sledovat finále v skvělém  čase pro Evropu..
  • Časový program událostí umožní většině atletů tradiční double  – 100 m / 200 m, 200 m / 400 m, 800 m / 1500 m, 1500 m / 5000 m, 5000 m / 10 000 m -, aby mohli vybraní sportovci soutěžit ve více než jedné události , kteří jsou na toto připraveni.
  • Všech pět silničních závodů  se koná v oddělených dnech . Všechny závody začnou v 6 hodin ráno nebo dříve (pistole zazní na začátku 50 km chůze mužů v 5:30 hodin), aby sportovci dostali ty nejlepší a nejbezpečnější podmínky závodu.
  • První atletický závod  programu bude – 20 km chůze mužů, bude finále, kde se sportovci z Japonska budou bojovat o medaile.
  • Víceboje  s desetibojem a sedmibojem, se budou konat ve stejném dvoudenním období (5.-6 . srpna), což bude velkým zážitkem pro fanoušky vícebojů.
  • Program umožní dostatek času pro 400m specialistů na soutěž v nové smíšené 4x400m štafetové akci, která bude v řasovém programu druhý den, stejně jako na jednotlivých 400 metrů a tradičním 4x400m štafety, pokud si to přejí.

Časový program Tokio 2020

zdroj : IAAF

 



Booking.com