Trať s parním provozem Fichtelbergbahn se nachází v Krušných horách nedaleko hranic

Trať Fichtelbergbahn

Trať Fichtelbergbahn doveze cestující do nejvýše položeného německého lázeňského města Oberwiesenthal.
Začněme ve stanici Cranzahl. Zde můžete přestoupit z Erzgebirgsbahn  o standardním rozchodu na úzkorozchodnou železnici. Pak parní vlak začne zvolna stoupat k první zastávce v Sehmatalu, železniční zastávka Unterneudorf. Z tak zvané „angreštové“ zastávky vlak za několik minut dojede do další zastávky Neudorf.  Vesnice Neudorf se proslavila výrobou kadidlových svíček. Po opuštění nádraží začíná trať stoupat do kopce až k zastávce Vierenstraße. Tato stanice je často výchozím bodem pro pěší výlety v oblasti Fichtelberg. Zde končí dlouhá sáňkařská dráha, která začíná ve Fichtelbergu. V létě tady můžete nastoupit k rychlému sjezdu na masivních koloběžkách.





Vlak nyní již stoupá prudce do kopce. Veze cestující lesnatou krajinou. Topič má plné ruce práce, protože pouze plnou parou vlak vyjde až do další stanice Kretscham-Rothensehma.  Tato stanice je oblíbeným východiskem pro prodloužené túry. Stará mašinka s pískotem vysupí do stanice Niederschlag. Za nádražím se trať Fichtelbergbahn setká se silnicí B95. Podél Pöhlských rybníků k hranici s Českou republikou, stoupá přes Hammerunterwiesenthal a Unterwiesenthal do konečné stanice Kurort Oberwiesenthal. Těsně před stanicí Oberwiesenthaler  je jedinečným zážitkem přejezd př110 m dlouhý a 23 m vysoký viadukt Hüttenbach.

Foto: Fichtelbergbahn

Speciální jízdy

V době od 26. do 31. prosince jsou vlaky taženy dvěma parními lokomotivami nebo jednou parní a jednou dieselovou lokomotivou.

30. prosince doveze parní vlak „Dampfzugfahrt ins Suppenland“ cestující do Neudorfského muzea polévek a polévka je také podávána v bufetovém voze ve vlaku.

S výrobou a ochutnávkou bylinných likérů se můžete 31.12. seznámit v rámci jízdy „KräuterZauber – hochprozentig“.

 

Více informací a termíny jízd v roce 2018 naleznete na : www.fichtelbergbahn.de/erlebnis/veranstaltungen/termine/

 

 



Booking.com