Drážďanské setkání parních lokomotiv

Nenechte si ujít 16. Drážďanské setkání parních lokomotiv, které se koná v saské metropoli druhý dubnový víkend. Kromě jízd historických vlaků patří k hlavním lákadlům noční focení lokomotiv na točně. Na tomto festivalu pro celou rodinu nebudou chybět ani atrakce pro děti včetně skákacího hradu nebo třeba malování na obličej. 

Příznivci světa na kolejích by o víkendu 13. a 14. dubna 2024 neměli chybět v Drážďanech, kam se sjedou lokomotivy nejen z Německa. Své zastoupení bude mít i ČD Nostalgie. Centrem festivalu se tradičně stane drážďanské železniční muzeum v ulici Zwickauer Str. 86.

Drážďanské setkání parních lokomotiv

Festivalový areál bude otevřený po oba víkendové dny od 10 do 18 hodin. Základní vstupné stojí 18 €, zlevněné pro děti od 12 do 15 let a ZTP 12 €. Vstupenky platí také do drážďanského Muzea dopravy v Johanneu (vedle kostela Frauenkirche).

Focení lokomotiv na točně

Na večerní akce (focení lokomotiv na točně), které začínají v pátek i v sobotu v 19 hodin, je nutné si koupit zvláštní vstupenky za 25 €. O víkendu pojedou také historické vlaky, které odjíždějí z drážďanského hlavního nádraží. Jízdenka stojí 49 € na osobu a vlak (děti bez samostatného místa k sezení cestují zdarma).

Kyvadlová doprava

Mezi drážďanským hlavním nádražím a místem konání festivalu bude jezdit kyvadlová doprava – tři železniční „autobusy“ Uerdingen SGP, které pojedou zhruba každou hodinu, a také historické autobusy (v kratších intervalech). Jízdné stojí 4 €. Na nádraží Dresden Hbf najdete informační stánek ke kyvadlové dopravě.

Doprovodný program

Těšit se můžetenadoprovodný program včetně komentovaných prohlídek historických železničních modelů. Nebudou chybět stánky s potřebami pro železniční modeláře a samozřejmě občerstvení. Pro děti se chystá skákací hrad, tvořivé dílničky a malování na obličej.

Aktuální seznam lokomotiv a přehled jízd historických vlaků najdete ZDE

 

Zdroj: České dráhy – Vlakem na výlet

Foto: Daniel Reitmann

 

Kalendář parních vlaků 2024