Regionální oslavy železnice 2018

Kromě Národního dne železnice můžete během posledního letního měsíce vyrazit i do dalších sedmi měst po celé republice.

Regionální oslavy proběhnou totiž také v Příbrami, Praze, Horažďovicích, Trutnově, České Třebové, Ostravě, Brně a v Olomouci.



Smíchovské nádraží – Uhříněves

Mezi pražským smíchovským nádražím a Uhříněvsí budou v sobotu 15. září 2018 připraveny pravidelné jízdy zvláštních vlaků, komentované prohlídky, jízdy po vlečce Metrans v Uhříněvsi, doprovodný kulturní program i zábava pro nejmenší návštěvníky, pro něž bude k dispozici také kinovůz i Vláček hráček.

Příbram

K příležitosti regionálních oslav v Příbrami budou přichystány jízdy parním vlakem z Berouna přes Příbram do Březnice a zpět, prohlídka vlaku Cyklo Brdy na příbramském nádraží a jízdy na vlečku Kovohutí.

Ostrava a Bohumín

Poslední zářijovou sobotu přivítají železniční fanoušky také na hlavním nádraží v Ostravě a v Bohumíně. Nenechte si ujít jízdy parními vlaky po okolí Ostravy nebo jízdy po vlečkách AWT.

Trutnov

Z Hradce Králové se 9. září svezete zvláštními vlaky do Trutnova až do Adršpachu a zpět. V trutnovském depu si kromě prohlídky vystavených vozidel zasoutěžíte, třeba i při poslechu živé hudby. Během dne mají také všichni návštěvníci zvýhodněný vstup do vybraných památek a muzeí.

Olomouc

Olomouc oslaví 130. výročí trati Lipová Lázně – Glucholazy a k této příležitosti se také uskuteční jízdy zvláštními vlaky do Šumperka a zpět.

Brněnský den železnice

Brněnský den železnice nabídne kromě zvláštních jízd například i bohatý doprovodný program při Boskovických slavnostech.

Horažďovice

V Horažďovicích bude kromě nostalgických jízd připravena také výstava historických lokomotiv a drezín. 

Česká Třebová

V Pardubickém kraji poté můžete oslavit regionální den železnice v České Třebové spojený s výročím 170 let trati Brno – Česká Třebová, jehož součástí bude mimo jiné i jízda parního vlaku na této trati.

Regionální dny železnice 2018

Aktuality můžete sledovat ZDE .