Zraněná snowboardcrosařka Eva Samková se už léčí v Praze, denně podstupuje rehabilitaci

Zraněná snowboardcrosařka Eva Samková se už léčí v Praze, denně podstupuje rehabilitaci po zranění se vážně zranila v závodě Světového poháru v Montafonu, dva měsíce před OH v Číně. „Evka si zlomila obě nohy v kotnících v hlavicích tibie (holenní kosti). Za chvíli podstoupí operaci tady u specialistů v Rakousku a rekonvalescence bude samozřejmě nějakou dobu trvat. To je zatím vše, co v tuhle dobu víme. Doufejme, že bude Evka v pohodě a že se z toho co nejdřív dostane hlavně mentálně, protože je samozřejmě velmi nešťastná,“ řekl kouč těsně po závodu Marek Jelínek.

Od pondělí je Eva zpět v České republice. Podstupuje léčbu pod vedením profesora Pavla Koláře, lékaře Jiřího Dostála a dalších specialistů.

„Operace ve Schrunsu proběhla v pořádku, s velmi dobrým výsledkem. Nyní probírá intenzivní rehabilitace. Je předčasné spekulovat o možnosti účasti Evy na olympijských hrách. Musíme si uvědomit, že se zranila před necelými dvěma týdny. Základním cílem naší péče je, aby byla Eva zdravá a aby se její zranění správně zahojilo. Všichni se snažíme, aby byla na sněhu co nejdřív, ale to teď není hlavní. Primární je zdraví,“ říká Jiří Dostál.

 

Samotná Eva dodává: „Děkuju všem za vzkazy a podporu. Nečekala jsem, že toho bude tolik. Rehabilituju každý den, probíhá to dobře. Mám kolem sebe nejlepší tým. Jdu den po dni a uvidím, jak to bude. Na prognózy je ještě brzo.“

 

„Evka má dobrou náladu a je odhodlaná pracovat a bojovat. Celý tým děla maximum, aby byla co nejdřív zpět, ale nejdůležitější je, aby byla v pořádku,“ doplňuje trenér Marek Jelínek.

Foto: Ivana Roháčková