Zoo Ostrava přivítala půlmiliontého návštěvníka

Zoologická zahrada a botanický park Ostrava zaznamenává od začátku letošního roku rekordní návštěvnost. Dnes jejími branami prošel již půlmiliontý návštěvník. V roce 2019, kdy zoo v Ostravě navštívil historicky nejvyšší počet lidí, přišel návštěvník s pořadovým číslem 500 000 o více než dva týdny později.

 

Jubilejním návštěvníkem se stala paní Franková z Ostravy, která je pravidelnou návštěvnicí ostravské zoologické zahrady.

Při dnešní návštěvě zoo ji doprovázela dcera s malou vnučkou. Obě jsou držitelkami ročních permanentních vstupenek, které se mezi pravidelnými návštěvníky těší velké oblibě. A to nejen mezi rodinami s malými dětmi. Permanentky, které opravňují jejich majitele ke vstupu do zoo každý den v roce, si pořizují i jednotlivci, mezi kterými jsou také studenti či senioři. Paní Franková si jako upomínku na dnešní den odnesla pamětní list a upomínkové předměty zoo. Z rukou náměstkyně primátora města Ostravy paní Kateřiny Šebestové pak převzala i upomínkové předměty města Ostravy, které je zřizovatelem a majitelem Zoo Ostrava.  

 

V roce 2019, kdy zoologickou zahradu v Ostravě navštívil historicky nejvyšší počet lidí, přišel 500 000. návštěvník „až“ 22. září.

 

Děkujeme všem návštěvníkům za jejich přízeň a podporu!

 

 

Foto : autorka Monika Vlčková.