Zlaté zahájení sezony Adamem Dobešem a Dominikem Záleským

Adam Dobeš, pilot posádky CZE II, spolu se „znovuobjeveným“ brzdařem Dominikem Záleským (spoludržitelem českého rekordu 10,16s na 100m sprintu) si nejspíš ještě před pár dny až takový vstup do sezony nepředstavovali.

V prvním závodě EP v norském Lillehammeru totiž za sebou nechali celé startovní pole a zvítězili

Zvítětili například nad švýcarskými piloty Folladorem a Kuonenem či Lotyši Cipulisem s Kaufmanisem, kteří zkusili vloni i atmosféru poháru světového. Ale za českou posádkou skončil třeba i Richardem Ölsnerem, který v lednu 2020 zakusil atmosféru nejkvalitnějšího seriálu IBSF v rakouském Igls i na stupních vítězů, když ho předstihl pouze „the one and only“ Francesco Mr. Bob Friedrich a Brit Hall. Druhý závod podniku dojela naše posádka na 4. místě (vítězem byl právě Němec Ölsner) a drží tak v rámci poháru starého kontinentu průběžné vedení. Co autorova paměť sahá, tak vítězství české posádky v závodě evropského seriálu, lze bezesporu minimálně v posledních dvou dekádách, považovat za unikátní. CZE III s pilotem Matějem Běhounkem zajela solidní výsledky v podobě 18., resp. 16. místa. Na brzdě měl Matěj nejprve Martina Lecjakse a na druhý závod Michala Dobeše.

Adamem Dobešem a Dominikem Záleským
Adame Dobeš a Dominik Záleský

V Norsku se zároveň jel i dvojzávod skeletonistů, kde měla Česká republika zastoupení v osobě Timona Drahoňovského.

18letý Turnovák si nakonec dojel pro 20. a slušné 14. místo. Na stupních vítězů před blížící olympiádou již zcela jasně dominovali Číňané. EP se nyní přesouvá do Winterbergu. SP bude konečně zahajovat prvním podnikem v Igls. Víkendové přenosy, jako již tradičně po šest předešlých sezon, můžete sledovat na ČT Sport.

Autor: Martin Bohman

Kompletní výsledky

ZDROJ a foto  :