Zdravé a funkční nápoje se těší stále větší oblibě, na trh proto přichází nová obohacená minerální voda

 Tradiční minerální voda Korunní s téměř 150 letou historií uvádí na trh novinku doplněnou o funkční látky, které zlepšují obranyschopnost organismu, mírní únavu nebo podporují soustředění a mentální výkon. Dostupná bude ve třech variantách.

 

„Zdravé a funkční nápoje patří mezi nejrychleji rostoucí kategorie nealkoholických nápojů, a to jak v Česku, tak i na Slovensku. Stále více se zajímáme o své zdraví a hledáme alternativy jak co nejpřirozenější cestou obohatit náš organismus o důležité vitamíny a minerály. Proto jsme chtěli našim zákazníkům nabídnout vhodnou funkční vodu i v našem portfoliu,“ vysvětluje Martina Rettová, manažerka značky Korunní, která spadá do nabídky rodinné nápojářské firmy Kofola.

Funkční vody s přidanými vitamíny a minerálními látkami mohou mít celou řadu příznivých efektů na naše zdraví a duševní pohodu.

„Látky rozpuštěné ve vodě jsou pro organismus lehce vstřebatelné. V rámci pitného režimu většina zvolí spíše lehce ochucený nápoj, což činí z ochucených funkčních vod ideální produkt pro zpestření pravidelného pitného režimu,“ vysvětluje MUDr. Marie Skalská, sportovní lékařka.

Korunní nabídne funkční minerální vody hned ve třech ochucených variantách.

Liší se nejen příchutí, ale také obsahem funkční složky. Každá z nich je tedy vhodná pro odlišnou příležitost:

  • Citrus mix obsahuje kofein pro podporu výkonu a soustředění.
  • Granátové jablko je doplněné o železo, které pomáhá snižovat míru únavy a vyčerpání.
  • Malina a yuzu s vitaminem D3 a zinkem, které podporují imunitní systém. Pro správnou vstřebatelnost vitaminu D je nápoj nutné konzumovat s potravinami obsahující tuk.

Všechny varianty jsou navíc obohaceny o vitamíny skupiny B a dostupné v ideálním třetinkovém formátu na cesty.

„Při vypití jedné plechovky zákazník přijme 50 % denní doporučené dávky těchto vitamínů a minerálních látek,“ doplňuje Martina Rettová.

Funkční minerální vody od Korunní mají nízký obsah cukru (pouhé 2 g na 100 ml) a neobsahují žádná umělá sladidla, barviva ani konzervanty.

Díky sníženému obsahu jednoduchých cukrů ve funkčních vodách mohou být racionálním řešením, jak uspokojit chuť a zároveň si nezvyšovat zdravotní rizika. Zároveň například vitamíny B6, B9 příznivě ovlivňují náš nervový systém, a tak mohou přispívat i ke zmírnění stresu a tím i lepší výkonnosti,“ doplňuje Skalská.

Nová funkční minerální voda bude k dostání od března v celé obchodní síti v plechovkách o objemu 0,33 l. Jejich podobu navrhla agentura Heels Make Deals, která stojí i za redesignem celého portfolia značky Korunní.

Trendu zdravého životního stylu jde společnost Kofola ČeskoSlovensko výrazně naproti. Už před více než 10 lety zavázala postupně snižovat množství cukru ve svých nápojích o 10 %. Na trend snižování obsahu cukru v nápojích zareagovala viditelně v roce 2022, kdy uvedla ochucené Kofoly s -30 % cukru. A začátkem letošního roku představila ochucenou minerální vodu Korunní neslazenou, která je dostupná v 1,5 l formátu ve dvou variantách a je zcela bez přidaného cukru a umělých sladidel. Letošní funkční novinka je tedy další z řady inovací, kterých se tradiční minerální voda Korunní pod křídly společnosti Kofola od roku 2019 dočkala.