Závod automobilových veteránů „1000 mil československých“



Národní technické muzeum hostí  závod s prvorepublikovou tradicí.

Termín akce:

14.-16.6. 2018 

Trasa závodu:

Praha – Bratislava – Praha.

Start jízdy se uskuteční ve čtvrtek 14. června od 6.00 před Autoklubem ČR v Opletalově ulici.

Příjezd závodníků do cíle závodu, během něhož bude možné si automobily prohlédnout – proběhne v sobotu 16. června od 16.00 v Národním technickém muzeu.

1000 mil československých oživuje tradiční závod domácího automobilového sportu. Závod se odehrával na trase Praha – Bratislava – Praha a byl pořádaný Autoklubem Republiky československé v letech 1933, 1934 a 1935.

Letošní ročník závodu 1000 mil Československých je pořádán u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky. Letošní ročník nově nabídne účastníkům průjezd části trati původní Velké ceny Republiky Československé na Masarykově okruhu. Závodníci projedou nejznámější úsek tehdejší trati , Ostrovačické zatáčky , Farinovu zatáčku a klesáním od Myslivny se dostanou do prostoru původního depa s boxy, kde pro ně bude připravena zvláštní zkouška. Trať z Brna do Bratislavy a v sobotu z Bratislavy do Brna účastníci letos pojedou v obrácením směru než v minulých ročnících. Cíl prvního dne a zázemí celé slovenské části bude v centru Bratislavy na Hviezdoslavovom náměstí a v hotelu Carlton, slavnostní večer opět v Pálfyho paláci a celá letošní soutěž bude opět ukončena vyhlášením výsledků v prostorách pražského Národního technického muzea.

 

Více informací naleznete: www.1000milceskoslovenskych.cz

a https://www.vccpraha.cz/news/a1000-mil-ceskoslovenskych-2018/