Začnou první práce na Smíchově, Správa železnic vybrala zhotovitele

První část rekonstrukce stanice Praha-Smíchov může začít, Správa železnic už vybrala zhotovitele prací. Stala se jím společnost STRABAG Rail, která předložila nabídku ve výši 60,8 milionu korun bez DPH. Hlavní náplní stavby bude od letošního září snesení části kolejiště a demontáž lávky, která umožňuje přístup do Radlické ulice.

Jediný vliv na cestující bude mít snesení vybraných staničních kolejí, což bude znamenat prodloužení jízdy vlaků ve směru na Žvahov a Hostivici. Současně dojde k odstranění ocelové lávky přes kolejiště do Radlické ulice, kterou v budoucnu nahradí nové, bezbariérové přemostění.   

V místě přerušené staniční koleje číslo 6 se vybuduje provizorní nástupiště o délce 100 metrů. Stavbaři dále provedou demontáž trakčního vedení, přeloží kabely napájecího vedení z trafostanice a upraví veřejné osvětlení. Současně se odstraní dopravní kancelář v místě pod stávající lávkou.

Blíží se rovněž zahájení navazující etapy rekonstrukce, která bude zahrnovat přestavbu celé stanice. Tendr na zhotovitele plánuje Správa železnic vyhlásit už v nejbližších týdnech.