Začínáte podnikat? Pak se vám může hodit pronájem virtuálního sídla! Co to je?

Jestliže k podnikání vyloženě nepotřebujete provozovnu, pravděpodobně sídlo firmy příliš neřešíte. Prostě na úřadě nahlásíte svou osobní adresu a odstartujete realizaci podnikatelského plánu. Nicméně i když pracujete z domu, může se vám hodit pronájem sídla společnosti.

Proč si sídlo firmy pronajmout? A v jakých situacích se to skutečně vyplatí? To nám dnes prozradí společnost sidlofirmypraha5.cz, která poskytuje virtuální pronájem, stejně tak jako další užitečné služby pro fyzické i právnické osoby.

Sídlo firmy jako ekvivalent trvalého bydliště

Každá firma musí mít své sídlo zapsané v obchodním rejstříku, stejně jako každý občan musí mít trvalý pobyt. Pokud by ho společnost neměla, ze zákona by nemohla vykonávat svou činnost. Jestliže nemůžete nebo nechcete použít svoje trvalé bydliště či adresu pobytu, nabízí se právě pronájem sídla společnosti. 

V takovém případě získáte za pravidelný poplatek virtuální sídlo firmy – tedy adresu, kterou budete moci uvést do obchodního rejstříku, ve své webové prezentaci nebo třeba na vizitkách. Za celou službu přitom zaplatíte pouze zlomek toho, co by vás stál klasický pronájem fyzické kanceláře

Prestižní adresa za pár korun

Navíc se tak budete moci prezentovat v mnohem lepším světle. Pokud máte sídlo firmy v Praze či jiném větším městě, rozhodně to působí lépe než nějaká zapomenutá vesnice, o které zákazník pravděpodobně nikdy neslyšel

Stejně tak není příliš dobrou vizitkou, když si člověk vyhledá adresu sídla vaší firmy v mapách, a ty ho pak nasměrují doprostřed sídliště nebo zástavby rodinných domů. 

Když si zařídíte pronájem sídla společnosti, za pár stovek můžete mít sídlo v lokalitě, která bude působit prestižně a profesionálně. To je důležité zejména u zahraničních klientů, kteří mnoho českých měst neznají. Reálnou provozovnu přitom můžete mít úplně jinde.

Označení schránky i příjem pošty

Přestože sídlo firmy slouží především pro reprezentativní a byrokratické účely, pořád se jedná o reálnou adresu, kam vám čas od času může přijít nějaká pošta. Z toho důvodu pronájem sídla společnosti obvykle zahrnuje také vlastní označenou schránku a příjem zásilek, na které pak poskytovatel klienta upozorní.

Pokud chcete mít ještě méně starostí, můžete využít nejen možnosti přijetí pošty, ale také jejího naskenování a odeslání do online úložiště nebo na váš e-mail. Nemusíte tedy nikam cestovat a přitom vám nic neunikne.

Sídlo jedině od spolehlivého poskytovatele

Pokud nechcete sídlo každou chvíli měnit nebo se dostat do problémů s úřady, rozhodně dbejte na výběr spolehlivého a ověřeného poskytovatele. Tím může být právě společnost sidlofirmypraha5.cz, která má za sebou několik let zkušeností v oboru.

Virtuální sídla poskytuje jak ve vlastních nemovitostech, tak přes ověřené partnery, kteří jednají férově a mají v této oblasti bohaté zkušenosti. Dokáže tedy zjistit bezproblémový pronájem sídla, který s sebou nenese riziko výpovědi smlouvy – nebudete tedy muset každou chvíli řešit jeho přemístění.