Za milionáře kolo do dětského domova

Pohádkové výhry i pomoc těm, kteří zatím tolik štěstí neměli – Společnost Sazka v minulém roce rozdávala radost a celkem vyplatila 62 milionů různých výher. Kromě toho, že splnila loterní sen 250 novým milionářům, rozhodla se podpořit i ty, kteří v životě zatím tolik štěstí neměli.  Jako dlouholetý podporovatel dětského sportu se Sazka rozhodla věnovat za každého milionáře v roce 2021 kolo a helmu do dětských domovů. 

Jen málokdo by tvrdil, že ve svém životě alespoň jednou nesnil o tom, co by dělal, kdyby vyhrál ve Sportce. A právě takové sny se minulý rok splnily 250 lidem, kteří díky loteriím zbohatli o miliony. Nejvíce jich vyhrálo ve Sportce, která rozdala 136 milionových výher v hodnotě přes 1,2 miliardy korun. Na druhém místě jsou stírací losy s 31 milionáři. Nejvíce milionových výher padlo na internetu a v rámci jednotlivých regionů České republiky se pak štěstí usmálo především na sázející ve Středočeském (23 milionářů), Moravskoslezském (21) a Jihomoravském kraji (19).

Investice, ale i dar charitě

Nové auto, dům nebo dovolená snů? Peníze nemusí nutně znamenat život v luxusu. Pro mnohé výherce je důležité pomoci těm, kteří to potřebují ještě víc. O tom ví své i padesátník ze Středočeského kraje, který v letošní Sportce vyhrál více než 37 milionů korun. Kromě toho, že si za vyhrané peníze splní své materiální sny, má jeden speciální, a to pomoci těm, kteří to potřebují. A proto se rozhodl velkou část peněz věnovat na charitu. Srdce na správném místě měl například i sázející z Jižních Čech, který ze své, přestože podstatně menší výhry 1,2 milionů korun, také plánuje věnovat část peněz na charitativní účely.

Pomoc rodině

Nové bydlení přesně podle vlastních představ, dovolené snů a samozřejmě nové auto. Právě Sportka změnila minulý rok život i čtyřicetileté matce dvou dětí ze středních Čech, která vyhrála více než 8 milionů korun. Díky penězům si splní sen a pořídí si rodinný dům pro své dvě malé děti.  

Zázraky se dějí

Ne nadarmo se říká, že se na Velký pátek otevírají poklady ve skalách. Pro svůj poklad si ale na tento den putoval výherce Sportky do Sazky, který dosáhl na celý Superjackpot Sportky. Královská výhra více než 87 milionů korun pak čekala na sázejícího z Plzeňského kraje. Milník v podobě nejvyšší výhry ve Sportce, která padla na internetu, pak následoval na konci minulého roku. Na herní účet odeslala Sazka sázejícímu před vánočními svátky rovných 250 151 476 Kč. Trojici nejvyšších výher uplynulého roku doplňuje loterie Eurojackpot, která na konci května přinesla sázejícímu z jižních Čech 69 344 666 Kč.

Radost i dětem z dětských domovů

Společnost Sazka se rozhodla podpořit i ty, kteří tolik štěstí zatím neměli. A protože si jako dlouholetý podporovatel dětského sportu uvědomuje, že sport a pohybové aktivity jsou pro děti důležité nejen z hlediska rozvoje fyzických dovedností, ale podporují i psychickou odolnost, rozhodla se děti ve sportu ještě více motivovat.

 „Sazka v loňském roce vyplatila historicky nejvyšší počet i objem výher. Všichni sázející vyhráli celkem 10 miliard korun. Z pohledu vygenerovaných milionářů se rok 2021 přiblížil sedm let starému rekordu, kdy se z milionů radovalo 288 sázejících. Rozhodli jsme se letos za každého milionáře udělat dobrý skutek.  Sazka tradičně podporuje český sport, zejména cyklistiku a chce rozhýbávat děti. Darujeme proto 250 BMX kol a helem do padesáti dětských domovů po celé České republice, říká Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky.