Výbuchu a následný požár na budově technologie s plynem v Záluží u Mostu

Devět jednotek PO zasahuje od 22:55 v chemickém průmyslu v Záluží u Mostu, kde došlo k výbuchu a následnému požáru na budově technologie s plynem.

Orlen Unipetrol :

 

 

6:16:01

Požár je v tuto chvíli téměř uhašen, požářiště kontrolují hasiči termokamerou. Hydrokrakovací jednotka je odstavena a přebytečná produkce je řízeně spalována na bezpečnostních polních hořících. Během dne budeme zjišťovat rozsah poškození, příčinu nehody určí zahájené vyšetřování.

Aktualizace: na místě události zůstala místní podniková jednotka HZS. Kolem 8:00 hodin se bude pokračovat ve vyšetřování příčiny výbuchu s následným požárem a stanovení rozsahu škod.

Aktualizace: K lokální explozi a následnému požáru došlo vlivem technické závady na hydrokrakovací jednotce.

Ve středu večer došlo uvnitř našeho chemického areálu v Litvínově vlivem technické závady k lokální explozi a následnému požáru na hydrokrakovací jednotce. Požár likvidují podnikoví hasiči. Situace je pod kontrolou a eskalace nehrozí. Na místě byli ošetřeni čtyři zranění, kteří jsou podle aktuálních informací mimo ohrožení života. Výrobní jednotka byla z preventivních důvodu odstavena. Událost nemá vliv na bezpečí ani zdraví obyvatel.​​

HASIČI : 00:09:31

Požár je lokalizovaný a technologie odstavená z provozu.

Na místě došlo ke zranění 4 osob, které jsou v péči ZZS.

V Mostě a okolí hasiči měřili ovzduší z důvodu úniku škodlivých látek. Opakované měření bylo negativní.

zdroj :

  • HZS Ústeckého kraje
  • Orlen Unipetrol

titulní Ilustrační foto