Vraštil se Šimánkem pojedou na ME o medaile. Synek s Podrazilem do finále veslařského šampionátu nepostoupili  

Mezi šest nejlepších posádek, tedy do finále A, o medaile na mistrovství Evropy ve veslování v italském Varese se probojovali jen Miroslav Vraštil s Jiřím Šimánkem na dvojskifu lehkých vah. Jen ve finále B se představí na dvojskifu Ondřej Synek a Jakub Podrazil, kteří obsadili v semifinále páté místo. Španěly Caetana Hortu a Manela Balasteguie porazili o tři desetiny sekundy.

Ve finále B se v neděli představí i dvojka bez kormidelnice Pavlína Flamíková, Anna Šantrůčková, které byly v opravách čtvrté, a v semifinále pátá párová čtyřka Filip Zima, Jan Potůček, Tomáš Šišma, Jan Fleissner. Jan Cincibuch na skifu „těžkých vah“ ukáže své síly ve finále C.

Synek s Podrazilem postoupili do semifinále až přes páteční opravy a dnes ve třetí společné soutěžní jízdě je od třetího místa, které zajišťovalo účast ve finále A, dělilo třináct sekund.

„Nadšení u nás teď nepanuje, rozhodně jsme měli jiné ambice,“ napsal ČTK Synek.

„Závod se nám nepovedl. Po pětistovce a přechodu do tempa nám to úplně odjelo. Fyzicky na tom jsme, myslím, dobře, ale prostě nepřeneseme sílu do rychlosti. Zítra nás čeká finále B a pak, jak jsme řekli, vše vyhodnotíme,“ dodal.

Vraštil se Šimánkem, kteří se stejně jako „těžký“ dvojskif chtějí pokusit v dodatečné kvalifikaci postoupit na olympijské hry v Tokiu, naopak boj o třetí pozici zvládli.

  • Zdroj: ČTK
  • Foto: Detlev Seyb/meinruderbild.de, Iva Roháčková