Vláda schválila obnovení profesionálních sportovních soutěží.

Vláda schválila obnovení profesionálních sportovních soutěží, které budou schopné splnit přísně nastavené hygienické podmínky. Dále bude umožněno sportovcům chodit do zaměstnání, tj. profesionálové budou trénovat i ve vnitřních sportovištích

Na jednání v pondělí 2. listopadu 2020 vláda přijala změnu krizových opatření, která umožní trénink a za přísně stanovených podmínek a souhlasu hygienických stanic i soutěže profesionálních sportovců.

Od 4. listopadu platí:

JE MOŽNÉ– aby se profesionální sportovec připravoval na budoucí sportovní akce ve vnitřních i venkovních sportovištích (za dodržení všech platných hygienických podmínek).

JE MOŽNÉ– aby organizátor sportovní akce požádal prostřednictvím NSA o výjimku ze zákazu konání sportovních akcí nebo soutěží, a to u takových sportovních akcí nebo soutěží, které jsou významné nebo u kterých je jejich konání v důležitém státním zájmu.

Profesionální sportovec je ten, kdo:

  • vykonává sport jako své zaměstnání
  • vykonává sport jako svou podnikatelskou nebo jinou obdobnou činnost

 

Vláda schválila změnu krizových opatření, která od 4. listopadu umožní trénink a za přísně stanovených podmínek a souhlasu hygienických stanic i soutěže profesionálních sportovců