Videokamera SONY FDR-AX 100E

Do naší redakce jsme dostali na test videokameru od renomovaného výrobce SONY typ SONY FDR-AX 100E.Jelikož většinu videí natáčíme mobilním telefonem, mohli jsme zde porovnat rozdíly ve snímání této kamery.

Videokamera SONY FDR-AX 100 E

Náš první dojem byl, že videokamera je lehká a velmi dobře ovladatelná. Velmi dobře pane do ruky a všecha ovládací tlačítka jsou dobře dostupná. Je vybavena řadou funkcí. Volbu scény si můžete zvolit automatickou nebo vybrat z možností: Noční scéna, Východ a západ slunce, ohňostroj, krajina, portrét, pláž a sníh. Při natáčení se můžete  spolehnout na automatiku, nebo máte možnost  přejít na ruční ovládání. Ruční ovladač a tlačítka po straně těla umožňují nastavení clony, citlivosti a rychlosti závěrky.

Funkce, kterou jsme při natáčení videa velmi ocenili, je možnost ztlumení vlastního hlasu, přičemž intenzita a kvalita zvuků z místa natáčení zůstala zachována.Výhodu vidíme také v tom, že videokamera umožňuje kromě natáčení také pořizování snímků. Mohli jsme se tedy rozhodnout, co chceme mít zaznamenáno v pohybu a kdy chceme pořídit snímky. Natáčeli jsme v Olympijském festival parku a když jsme si záběry přehrávali na televizní obrazovce, autentičnost byla neskutečná, jako bychom se vrátili zpět do Olympijského festival parku.

 

 

 

 

Technické specifikace a více informací naleznete ZDE