Vídeň se připravuje na Vánoce

Ačkoliv vládnou v současné době ve Vídni i Praze příjemné letní teploty, Vídeň se připravuje na Vánoce a sváteční pouliční výzdobu. Ta bude v celkem třiceti nákupních ulicích zdobit město od poloviny listopadu do první půlky ledna.  

 

Vídeň budou již za necelý měsíc zdobit vánoční světýlka a speciální slavnostní dekorace.

Na návštěvníky budou podle vyjádření vídeňské radnice čekat známé i zcela nové dekorace, které rozzáří celkem třicet nákupních ulic. Ačkoliv je počasí ve Vídni zcela jiné než zimní, s vánočními přípravami město začíná již nyní. Většina prací totiž musí probíhat v noci a město chce zajistit, že vše bude připravené na slavnostní rozsvícení v druhé půli listopadu.

„Když se rozsvítí vánoční osvětlení ve Vídni, získá město speciální pozitivní atmosféru. To po tak těžké době opravdu potřebujeme. Proto mám ohromnou radost, že se podaří nazdobit třicet nákupních ulic a ponoříme se tak společně do vánoční nálady“, řekl k vánočnímu osvětlení ve Vídni Walter Ruck, prezident vídeňské Hospodářské komory, která se společně s vídeňskou radnicí spolupodílí na financování vánočního osvětlení.  

Návštěvníci Vídně se tak mohou těšit na světelené baldachýny, třicetimetrové světelné střechy i na velkolepé světelné lustry o váze 400 kilogramů.

 

S organizací proslulých vídeňských vánočních trhů město i rakouská vláda zatím vyčkávají. Zda vůbec a za jakých podmínek se budou letos vánoční trhy ve Vídni konat, je zatím nejisté.

Foto: WKW/KrewenkaSteinbrenner