V soutěží zbývá poslední čtyřka. Kdo uzavře smlouvu s ďáblem a provaří se do velkého finále letošní řady MasterChef Česko?

 V minulém kole si soutěžící v profesionální kuchyni restaurace Eska vysloužili ostruhy, respekt odborníků a místo v semifinále. Finálová čtyřka stojí před branami velkého finále, do kterého postoupí jen tři z nich, ale čeká na ně ještě jeden náročný souboj, který prověří jejich schopnost správně se rozhodnout. Semifinálový boj bude mít tři kola a z každého vzejde jeden vítěz, který postoupí na balkón.

 Do velkého finále už zbývá poslední krůček, který musí zdolat čtveřice talentovaných amatérských kuchařů – Terka, Honza, Péťa a Kuba.

Na soutěžící čekají tři výzvy. V každé z nich budou muset učinit zásadní rozhodnutí a z každé výzvy vzejde jeden vítěz, který získá vstupenku na balkon, a tedy i na do velkého finále.

„V tomto kole není prostor na chyby,“ upozornil soutěžící porotce Honza Punčochář.

První výzva je nebeská a pekelná nabídka.

V nebeské bedýnce čekají božské suroviny, se kterými je radost pracovat. Ale nebe bude vašim limitem, a tím bude i čas, protože na vaření s těmito surovinami budete mít 45 minut,“ uvedl první výzvu Přemek Forejt a Honza Punčochář doplnil: „Anebo uzavřete smlouvu s ďáblem, a vyberete si pekelnou bedýnku. Čas opravdu řešit nemusíte, protože budete mít 120 minut, a navíc přesný recept na jídlo, které po vás budeme chtít. Jak to u smlouvy s ďáblem chodí. to bude něco za něco. Pekelná bedýnka obsahuje technicky náročný recept. Ale když se vám to podaří, místo na balkon máte téměř jasné.“

MasterChef Česko

Honza si jako jediný vybral nebe, takže foie gras, lanýže, hovězí roštěnec, chřest, kaviár, prostě božské suroviny. Tři další pekelníci měli pod bedýnkou nelehký úkol, makronky. Nicméně ani peklo ani nebe neposunulo žádného ze soutěžících do bezpečí balkonu a pokračovat museli všichni do další výzvy.

Druhá výzva bude znamenat rozhodnutí mezi bílou spižírnou s „dobrými týmovými hráči“ a černou spižírnou s extrémně výraznými chutěmi. Terka s Kubou vybrali bílou a Péťa s Honzou černou. Tady se již poštěstilo a na balkon postoupili hned dva kuchaři.

Třetí úkol byl jasný – dva gloše reprezentující bohatství a chudoba. Jak udělal nejlepší rozhodnutí? A komu nakonec připadne místo ve finále? To se diváci dozvědí již tuto středu 13. prosince ve 20.20 na TV Nova a už teď na Voyo.

 

Finále bude na TV Nova 20. prosince, na Voyo o den dříve.