V okolí Pece pod Sněžkou pokračuje pátrání po pohřešované 40leté Janě Kovářové a jejím tříletém synovi – NALEZENI BEZ ZNÁMEK ŽIVOTA !

POLICIE ČR – Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme.

V. AKTUALIZACE: 

Do pátrání, které probíhalo nepřetržitě od odpoledních pátečních hodin (30.12.2022), kdy bylo pohřešování oznámeno, bylo zapojeno velké množství osob z řad složek IZS a dalších subjektů. Na místě včerejšího (2.1.2023) nálezu obou těl pracovali kriminalisté do pozdních nočních hodin za účasti soudního znalce, kdy společně zjišťovali okolnosti jejich úmrtí. Ohledávali místo nálezu a zajišťovali potřebné stopy. Ohledáním nalezených těl zjistili, že se jedná o násilná úmrtí. Jde o podezření z vraždy a sebevraždy. Toto zjištění potvrdil i soudní znalec z oboru soudního lékařství, kdy dle jeho předběžného vyjádření k úmrtí došlo 28.12.2022.

Na základě těchto informací jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda s následnou sebevraždou.

por. Iva Kormošová, 3.1.2023, 11.50


Poslední výskyt ženy i chlapce byl aktuálně potvrzen v odpoledních hodinách dne 28.12. v okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře.

Kdo ji potkal, volejte 158

 

Budeme pokračovat i zítra tedy 2.1.2023

2023-01-02

Richterovy boudy, Obří důl, Modrý důl, Růžová hora. Jména krásných krkonošských lokalit, která jsou dnes skloňována ve všech médiích v kontextu pátrání po pohřešovaných osobách. Naši záchranáři dobře znalí místního terénu v těchto místech obrátili snad každý kámen a prohledali všechna zákoutí. Bohužel pátrání, do kterého byl zapojen i vrtulník Policie ČR s termovizí a s horským záchranářem jako navigátorem na palubě, nebylo úspěšné a zítra se bude odehrávat třetí dějství.

Od osmé hodiny ranní bude pokračovat v Peci pod Sněžkou jedna z nejrozsáhlejších krkonošských pátracích akcí. Kromě horských záchranářů a psovodů z Krkonoš se také zapojí kolegové z Jizerských hor a z Polska. 

Pokud byste měli jakékoliv informace o pohřešovaných osobách, volejte Policii ĆR na telefonní číslo 158.


V 8 hodin ráno se opět rozběhne, po nočním přerušení, rozsáhlá pátrací akce ve východní části Krkonoš. 

„Dnes naši záchranáři pátrali ve velice obtížném terénu a zítra je nečeká nic snadnějšího. Předpoklad je, že se od osmé hodiny ranní zapojí, na žádost  Policie ČR, do pátrání po pohřešované matce se synem cca 20 horských záchranářů plus 3 psovodi se čtyřnohými záchranáři.“ uvedl náčelník oblasti HS Krkonoše Pavel Cingr.

Na zítřejší den jsou určeny k pátrání oblastí v blízkosti Pece pod Sněžkou, Richterovy boudy, Obří a Modrý důl.

POLICIE ČR

TRUTNOVSKO – Matka se synem odešla neznámo kam. 

II. AKTUALIZACE:  I celonoční pátrání policistů bylo bohužel neúspěšné. Od 8. hodiny ranní se do pátrání, které stále probíhá v okolí Pece pod Sněžkou, opět zapojili členové horské služby a hasiči. Dnes jsou dobré letové podmínky, a proto na pomoc s pátráním přiletí i vrtulník.

1.1.2023, 8.45
——————————————————————————————————————————————————————————————–

I. AKTUALIZACE: Po pohřešované ženě a chlapci pátrá na 8 desítek policistů, hasičů a členů horské služby. Do akce je nasazena i desítka psů, termovize a tým STOPA. Kvůli nevhodným letovým podmínkám nemohl být však nasazen vrtulník. Hlídky se pohybují v horském terénu na čtyřkolkách, šestikolkách i lyžích. Řidiči autobusů ani taxislužeb nepotvrdili přepravu dané dvojice. Od občanů přijímáme telefonáty s různými informacemi, které okamžitě prověřujeme. Bohužel ani jeden z nich nevedl k dohledání pohřešovaných. Stále žádáme občany o všímavost a případné kontaktování linky 158.

por. Iva Kormošová, 31.12.2022, 14.50
——————————————————————————————————————————————————————————————–

Ve včerejších 30.12. odpoledních hodinách na obvodním oddělení v Libčicích oznámil muž, že pohřešuje svou 40letou partnerku a společného 3letého syna. Tamní policisté zjistili, že měla odjet osobním vozidlem do Pece pod Sněžkou. Shodou okolností ve včerejších podvečerních hodinách zavolala na obvodní oddělení Pec pod Sněžkou majitelka jednoho z penzionů, že se u ní 25.12. ubytovala žena s malým dítětem, která měla 30.12. v dopoledních hodinách ukončit pobyt. Žena, kterou naposledy viděla v úterý 27.12. dopoledne, je však nekontaktní, pokoj je uzamčen a její vozidlo stojí před penzionem. 
Policisté celou noc zjišťovali okolnosti jejich zmizení, zda nejsou hospitalizovaní v nemocnici, nejsou v jiném ubytovacím zařízení,  nebo někde v okolí, ale bohužel je zatím nenašli.

Žádáme občany, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci k pohřešované ženě a jejímu synovi, aby okamžitě zavolali na linku 158, nebo se dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

Bližší informace k pohřešovaným – žena, dítě. Pokud jsou odkazy nefunkční, pátrání bylo odvoláno.

 


Terén, ve kterém se budeme zítra pohybovat, bude vyžadovat dobrou fyzickou kondici a prověří náš orientační smysl a funkčnost všech elektronických systémů a zařízení, která jsou v takovýchto případech nezbytná. Oslavy Silvestra si necháme na příští rok a dnes budeme odpočívat, abychom byli zítra dobře připraveni.“  Toto jsou jen krátké citace pocitů záchranářů s výhledem na zítřejší náročný den.