V Česku se otvírá unikátní kavárna „Kukang Coffee“ na podporu outloňů na Sumatře

Minulý týden se otevřela unikátní „ochranářská“ kavárna „Kukang Coffee“. Můžete si v ní vychutnat šálek kávy a podílet se tím na ochraně outloňů a pomoci farmářům z daleké Sumatry. Poznejte s námi příběh kávy, která chrání přírodu!

 

Organizace The Kukang Rescue Program (česky „záchranný program Kukang“), která na ostrově Sumatra v Indonésii usiluje o ochranu chráněných outloňů a bojuje proti nelegálnímu obchodu se zvířaty, dnes otevřela novou kavárnu „Kukang Coffee„. Tato v českém prostředí jedinečná kavárna je součástí nového projektu „Kukang Coffee“, který vznikl s cílem napomoci k udržitelnému způsobu živobytí farmářů ve vesnici Kuta Male na severu ostrova Sumatra a zároveň přispět k ochraně tamních divokých zvířat. V kavárně „Kukang Coffee“ je prodávána káva od sumaterských farmářů, a kromě toho se díky ní lidé mohou dozvědět více o projektu, ochraně (nejen) outloňů a dalších aktivitách záchranného programu Kukang.

 

Kavárna „Kukang Coffee“ je otevřena od pondělí do pátku od 7:00 do 18:00 hodin a naleznete ji na adrese Pařížská 1217/9, Ústí nad Labem. Aktuální dění projektu můžete sledovat na FB/Instagramu „kukang coffee“.

Projekt „Kukang Coffee“ mohl být realizován díky finanční podpoře z grantu „Malý lokální projekt rozvojové pomoci“ Ministerstva zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Indonésii. Aktivity záchranného programu Kukang i samotného projektu „Kukang Coffee“ dlouhodobě podporuje i Zoologická zahrada a botanický park Ostrava a prostřednictvím programu „Dvě koruny ze vstupu“ i všichni její návštěvníci. Dalšími partnery jsou Zoo Olomouc, Zoo Liberec, Zoo Hodonín, Zoo Jihlava, Zoo Wroclaw, NaturZoo Rheine (Německo) a České koalici pro ochranu biodiverzity (CCBC).

 

Podrobnosti o projektu „Kukang Coffee“ naleznete v přiložené tiskové zprávě The Kukang Rescue Program.

Foto: Lucie Čižmářová