ÚZSVM: Většina z 56 týraných koček už má milující majitele

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Teplicích získal na základě rozhodnutí Městského úřadu Neratovice do vlastnictví 56 koček. Tyto kočky byly ve správním řízení odebrány původní chovatelce z důvodu jejich týrání a byly umístěny do náhradní péče útulku AniDef v Žimu na Teplicku.

ÚZSVM musel kočkám prostřednictvím útulku zajistit veterinární péči, protože řada koček byla nemocná a nebyla socializovaná. Vzhledem ke kapacitě útulku byly poté některé kočky umístěny na jiných místech u dočasných pečovatelů, kteří se o ně s láskou starají a snaží se je socializovat. Řada z nich si poté kočky osvojila.A to je případ i čtyř koček, kterým se podařilo v poslední době najít nový domov. Nově byly adoptovány světlý mourek jménem Mandarinka, hnědý mourek jménem Grumpy, bílošedá kočička jménem Pralinka a tmavý mourek původně bez jména, osvojitel ho pojmenoval Charli.

ÚZSVM se prostřednictvím útulku podařilo najít majitele již 54 kočkám. Do nového domova zbývá umístit už jen 2 kočičky jménem Prcek a Boženka, které jsou však nemocné a stále vyžadují značnou veterinární péči. Snad i ony budou mít po uzdravení svého nového milujícího páníčka.