Trojka dezinfikuje dětská hřiště i další veřejná prostranství

Již v minulém týdnu spustila radnice v souvislosti s šířením koronaviru dezinfekci dětských hřišť, od tohoto týdne provádí dezinfekci veřejných prostranství, kde dochází ke zvýšenému výskytu obyvatel.

 

U dětských hřišť, která jsou přístupná veřejnosti, se v současné chvíli dezinfekce provádí každý den. Výjimku tvoří hřiště, která jsou uzamykatelná. Ta byla vydezinfikována a nyní jsou až do odvolání uzavřena. Od úterý 24. března přistoupila radnice také k dezinfikování vybraných veřejných prostranství. Předmětem dezinfekce jsou chodníky, komunikace uvnitř parků, schodiště, zábradlí, lavičky, koše, cyklostojany a ostatní mobiliář či vstupy do vybraných obchodů. „Dezinfekce v těchto lokalitách probíhá třikrát týdně přípravkem chloramin T, který je schválený k dezinfekci komunikací v rámci metropole a nijak chemicky ani mechanicky nepoškozuje dezinfikované povrchy, zejména mobiliář, ani okolní zeleň,“ informuje vedoucí odboru ochrany životního prostředí Jana Caldrová. Dezinfikování realizují Pražské služby, a. s., a firma Austur, s. r. o. Práce se provádějí pomocí vozidla Multicar s kropicí nástavbou a ručním tlakovým mytím pomocí hadice.

 

V úterý proběhla první dezinfekce komunikací Husitská a Koněvova včetně mobiliáře a vstupů do větších obchodů. Situaci budeme vyhodnocovat a seznam lokalit či rozsah zpevněných ploch určených k dezinfikování dle provedených zásahů upravovat,“ dodává Caldrová.

 

Seznam vybraných lokalit určených k dezinfikování:

Komunikace –  Husitská, Koněvova, Seifertova, Olšanská, Lukášova, Táboritská

Parky – Židovské pece, Ohrada, Parukářka, vyhlídková terasa Pražačka

Náměstí – Jiřího z Lobkovic, Sladkovského, Tachovské, Kostnické, Komenského, Prokopovo, Havlíčkovo, Škroupovo, Jiřího z Poděbrad

Další prostranství – Bezovka, schodiště Chlumova, podchod Táboritská