Top 10 za týden od 19. prosince: Glass Onion na prvním místě, třetí sezóna Emily in Paris na druhém

Po pouhých třech dnech od své premiéry byl nový film s Danielem Craigem Na nože: Glass Onion celosvětově filmem číslo 1, a to s 35 miliony zhlédnutí v domácnostech (tj. 82,1 milionu hodin zhlédnutí děleno 2,3 hodinami stopáže) z více než 93 zemí světa.

Fanoušci se také nemohli dočkat, co se stane ve třetí sérii Emily in Paris.

Nová sezóna se umístila na druhém místě se 117,6 milionu zhlédnutých hodin a zároveň v první desítce v 93 zemích světa. Premiéra třetí sezóny byla ještě úspěšnější než premiéra první a druhé řady. Navíc se první řada seriálu znovu vrátila do Top 10, a to více než dva roky po své premiéře.

Emily in Paris. Lily Collins as Emily in episode 301 of Emily in Paris. Cr. Stéphanie Branchu/Netflix © 2022

Na nože: Glass Onion  a Emily in Paris S3 uzavírají nabitý rok seriálů a filmů, které letos Netflix přinesl. Díky 6 z 10 nejvyhledávanějších pořadů roku se na Netflixu mluvilo o spoustě ikonických momentů, hudby, chlapeckých kapel, halloweenských kostýmů, žádostí o ruku, tanců a dalších záležitostí.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022). (L-R) Edward Norton as Miles, Madelyn Cline as Whiskey, and Daniel Craig as Detective Benoit Blanc. Cr. John Wilson/Netflix © 2022.

Emily in Paris. (L to R) Philippine Leroy-Beaulieu as Sylvie Grateau, Lily Collins as Emily in episode 308 of Emily in Paris. Cr. Marie Etchegoyen/Netflix © 2022

Zde je ohlédnutí za některými z největších hitů roku 2022.

  1. Netflix je nejsledovanějším streamerem – s více umístěními v Nielsen Top 10, než mají všichni ostatní streameři dohromady, měl Netflix 46 ze 48 týdnů letošního roku svůj původní seriál na prvním místě. K tomu za stejné období obsadily filmy od Netflixu téměř polovinu prvních pozic.
  2. Pět z deseti nejoblíbenějších seriálů Netflixu v angličtině všech dob mělo premiéru letos: Stranger Things 4, Wednesday a Dahmer. Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (všechny překonaly hranici 1 miliardy zhlédnutých hodin), Bridgerton S2 a Inventing Anna.
  3. Tři z deseti vůbec nejoblíbenějších anglicky mluvených Netflix filmů měly premiéru v tomto roce: Projekt Adam, The Gray Man a Zranitelná srdce. Netflix uvedl také svůj nejúspěšnější animovaný film pro děti Mořská příšera a svůj nejúspěšnější celovečerní dokument Podvodník z Tinderu.
  4. V tomto roce mělo premiéru také sedm z deseti nejoblíbenějších Netflix neanglických filmů všech dob: Trol (Norsko), Na západní frontě klid (Německo), Černý krab (Švédsko), Láska přes okno (Španělsko), Zase nepoužitelní (Francie), Šťastně až do smrti (Dánsko) a Moje jméno je Vendetta (Itálie).  
  5. Oblíbenci fanoušků se vrátili: Předplatitelé strávili v roce 2022 více času sledováním pokračování svých oblíbených seriálů a filmů než kdykoli předtím. Mezi takové tituly patří například Stranger Things 4, Elita S6, Koruna S5, Bridgerton S2, The Umbrella Academy S3, Mladá modrá krev S2, Big Mouth S6, Cobra Kai S5, Ozark S4, Sintonia S3, Makléři z Hollywoodu S5, Láska je slepá S3 a pokračování Enola Holmes 2, Ztracená kulka 2 a dvou pokračování 365 dní.
  6. K-vlna je větší než kdy dřív! 60 % předplatitelů Netflixu sledovalo nějaký korejský titul a Netflix navíc obsadil 6 z 10 nejvyhledávanějších K-dramat přímo v Korei: Výjimečná právnička U Jong-u, Narkosvětci, All of Us Are Dead, Pětadvacet jednadvacet, Obchodní návrh a Ostrovní blues. Výjimečná právnička U Jong-u a All Of Us Are Dead se staly dvěma nejpopulárnějšími neanglickými seriály vůbec.
  7. Netflix vytlačil písně z 80. let na vrchol hitparád. Píseň Running Up That Hill se v roce 2022 stala 6. nejvyhledávanější písní, Kate Bush byla 7. nejvyhledávanějším umělcem a 10. trendovou písní na TikToku. Wednesday stvořila ne jeden, ale hned dva obnovené hity s Goo Goo Muck od The Cramps a Bloody Mary od Lady Gaga.  Za necelý měsíc byl #WednesdayAddams na TikToku použitý více než 19miliardkrát a k virálnímu trendu se dokonce připojila i samotná Lady Gaga.
  8. Červené barety byly v módě: Nosili je fanoušci Emily in Paris, děti v Matildě a dokonce i Věc.
  9. Předplatitelé Netflixu sledovali v průměru šest různých žánrů měsíčně – od historického dramatu s Císařovnou přes sportovní drama s Adamem Sandlerem v Životní trefě až po romantické drama ve Virgin River S4 a temný thriller Ukradené srdce.
  10. A na závěr roku přinášíme Top 10 anglických filmů, anglických seriálů, neanglických filmů a neanglických seriálů, které měly premiéru v období od 1. ledna 2022 do 18. prosince 2022.