Tenisový turnaj Prague Open uvidí po šesti letech české finále

O titul si v pražské Stromovce zahrají vítězka Roland Garros Barbora Krejčíková a Tereza Martincová. Zápas začne v neděli v 11:00. Krejčíková v semifinále porazila 6:1, 6:2 Wang Sin-jü z Číny, Martincová si poradila 6:3, 6:4 s Greetje Minnenovou z Belgie a postoupila do prvního finále v kariéře. Naposledy si dvě české tenistky o titul v Praze zahrály v roce 2015, kdy si Karolína Plíšková poradila s Lucií Hradeckou.

Hradeckou tentokrát čeká finále čtyřhry, ve kterém se představí s Marií Bouzkovou. V dnešním semifinále porazily 6:3, 6:4 americko-australskou dvojici Asia Muhammadová, Storm Sandersová a ve finále, v němž je čekají turnajové jedničky Slovenka Viktória Kužmová a Srbka Nina Stojanovičová, si zahrají o druhý společný titul. Hradecká má na kontě 25 deblových triumfů včetně dvou grandslamů, Bouzková ve čtyřhře uspěla jen jednou.

Pětadvacetiletá Krejčíková nedala soupeřce z druhé stovky žebříčku šanci a čeká ji čtvrté letošní finále a páté celkově. Po letošních triumfech na French Open a ve Štrasburku bude usilovat o třetí trofej.

„Mám obrovskou radost, že si doma zahraju finále. Hrála jsem dobře a nedala jsem soupeřce moc šancí,“ řekla v rozhovoru na kurtu Krejčíková, která se díky tomu posune v žebříčku na dvanácté místo

O jednu příčku tak předstihne dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou. Pokud by získala titul, měla by být jedenáctá.

„Mám radost, ale moc si to nepřipouštím,“ řekla Krejčíková.

S Martincovou, kterou čeká první finále v kariéře, má zatím Krejčíková negativní bilanci. Obě prohry s aktuálně 78. hráčkou světa však zaznamenala v roce 2016, loni v Ostravě ji porazila ve dvou setech.

Zdroj: ČTK

Foto: FB Livesport Prague Open