Tapo C400S2 přinese klid s kamerovým bezdrátovým sytémem do Vaší rodiny

Dostali jsme do naší redakce k otestování kamerový systém Tapo C400S2. Celé balení v sobě skrývalo dvě kamery a krabičku, kterou jste se připojili do vnitřní sítě. Tedy jednoduchý univerzální sledovací systém pro váš dům byt či firmu.

Výrobce :

Tapo C400S2

Inteligentní bezdrátový bezpečnostní kamerový systém

  • 1080p plnné rozlišení – Kdykoliv možnost zobrazení díky aplikaci Tapo.
  • 180denní výdrž baterie* – Dobíjecí a vyjímatelná baterie s protokolem nízké spotřeby prodlužuje vaše používání.
  • Inteligentní detekce a oznámení – identifikuje lidi, domácí mazlíčky a auta a podle potřeby informuje uživatele.
  • Bezdrátové umístění – Žádné kabely znamená, že můžete umístit kamery téměř kamkoli uvnitř nebo venku – cokoli, co vám bude vyhovovat.
  • Alarm– alarm kdykoliv zaznamená pohyb. 
  • Obousměrný zvuk – umožňuje komunikaci prostřednictvím vestavěného mikrofonu a reproduktoru.
  • Flexibilní možnosti úložiště – Ukládejte nahraná videa na kartu microSD† instalovanou v rozbočovači (až 256 GB) nebo pomocí služeb cloudového úložiště Tapo Care**.
  • IP65 Odolnost proti vodě a prachu – Nabízí vynikající vodotěsný a prachotěsný výkon.

Další informace ZDE

Instalace

Po rozbalení kamer Vložíme do nich nabité baterie, a tak jsou kamery připraveny k použití. Dále připojíme onu krabičku do vašeho síťového routeru. A poté kamery. Propojíme s krabičkou. To celé probíhá pomocí jednoduché aplikace na chytrém mobilním telefonu.

Musíme říct, že při našem testu toto vše proběhlo velice jednoduše a bez problému až překvapivě jelikož mnoho takovýchto systémů v sobě skýtá množství nastavení a laická veřejnost se pak bojí používat tyto bezpečnostní kamery zde. Proběhlo vše. Naprosto v klidu. A bez stresu.

Nastavení kamerového systému v našem domě

Rozhodli jsme se při našem testu nejdříve umístit kamery co nejblíže routeru, který přijímal signál z kamer. Tedy do 1. a 2. patra rodinného domku. V této fázi testu kamery přenášely obraz velice kvalitně a pohodě a byli jsme překvapeni. Jak to funguje. Kvalitní obraz přenášený do mobilního zařízení a současně v okamžiku, kdy byl pohyb. Zaznamenán a také uložen na cloudovém úložišti.

Další fáze testování nás přenesla na zahradu. Rozhodli jsme se umístit kamery tak, aby pokryli celý přístup na naši zahradu, a to včetně vstupu do domu a hlídání zahradního domku. Kamery byly postaveny tak, aby se vzájemně překrývaly, a tudíž nikdo nemohl uniknout jejich oku. Velkou výhodou je, že je možné s nimi komunikovat . Tedy pro vysvětlenou kamera má možnost na osobu, které v jejím zorném poli promluvit díky aplikaci na mobilním telefonu. A vy také můžete slyšet jeho odpověď, protože kamera má samozřejmě mikrofon.

Závěrem

Velkou výhodou u těchto kamer je jednoduchost jejich instalace a současně nemuset přivádět žádný kabel ke kamerám. Bezdrátový přenos obrazu. A  dlouhá výdrž baterií je velkou výhodou. Při našem testu jsme baterie dobíjeli pouze jedenkrát. Velkým plusem je také skutečnost, že obraz je standardně přenášen i na cloudové úložiště. Tedy pokud by se někdo rozhodl kamery ukrást, tak automaticky je zaznamenán a víme, kdo se stal jejich zlodějem. Samozřejmě není problém kamery na pevno umístit na nepřístupné místo, aby lépe odolávali zlodějů. Dále je jednoduše možné udělat si rodinný hlídací centrum. Kde kamery můžeme vidět na obrazovce, televize monitoru a na různých zařízeních.

Kamerový systém můžeme vřele doporučit. Z mnoha důvodů jednoduchost instalace. Jednoduchost, ovládání a spravování. Podle našeho názoru jsou tyto kamery vhodné pro rodinné domky s menšími zahradami. Anebo také pro firemní využití V menších kancelářích či menších firmách. Myslíme si, že během několika málo let budou těmito kamerami vybaveny mnohé domácnosti z důvodu potřeby ochránit svůj majetek A také svoje zdraví před případnými nevítanými návštěvníky.

Další informace ZDE